Hyppää sisältöön

Avovankilasta paennut mies vangittuna – epäillään vastustaneen poliiseja väkivaltaisesti Karkkilassa

Kaksi poliisia loukkaantui viime torstain välikohtauksessa Karkkilassa. Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja vangin karkaamisena.

Poliisiauton ikkuna rikkoontui tilanteessa. Kuva: Tommy Jannasch

Kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia loukkaantui Karkkilassa välikohtauksessa torstaina 29. heinäkuuta, kun avovankilasta luvatta lähtenyttä 27-vuotiasta miestä oltiin ottamassa kiinni huoltoaseman pihalla. Epäilty 27-vuotias mies oli aikaisemmin pidätettynä, mutta Helsingin poliisin rikoskomisario Teemu Kruskopfin mukaan epäilty on nyt vangittu.

Tapahtumaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä vangin karkaamisena.

– Hänet on siirretty vankilan puolelle. Epäilty suorittaa rangaistustaan siellä.

Esitutkinta etenee ja seuraavaksi on tarkoitus kuulla poliiseja, jotka loukkaantuivat kiinniottotilanteessa.

Yritti kaasuttaa autolla pois

Välikohtaus sai alkunsa, kun poliisipartio oli tarkistamassa avovankilasta karanneeksi epällyn miehen henkilöllisyyttä.

Asian selvittämisen yhteydessä mies oli yllättäen lähtenyt voimakkaasti kaasuttamalla peruuttamaan autoaan, jolloin kuljettajan puoleinen avoinna oleva etuovi oli osunut vieressä olleeseen poliisiin. Poliisi jäi avoimen etuoven ja pakettiautomallisen poliisiauton väliin.

Poliisipartion toinen poliisi oli tämän jälkeen saanut käskyttämällä pakenevan miehen ulos autosta ja hänet otettiin kiinni, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta poliisin tuoreessa tiedotteessa.

Kruskopf kertoi aikaisemmin, että loukkaantuneiden vammoja hoidettiin sairaalassa. Molemmat pääsivät jo viime viikolla pois sairaalasta.

.
.