Senaatti vahvisti Christopher Wrayn FBI:n uudeksi johtajaksi erotetun James Comeyn tilalle

Wray on työskennellyt aikaisemmin muun muassa oikeusministeriössä, jossa hän johti öljy-yhtiö Enronin petosskandaalin tutkintaa.

FBI:n johtaja Christopher Wray Yhdysvaltain senaatin kuultavana 12.7.2017 Kuva: Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain senaatti on vahvistanut Christopher Wrayn liittovaltion poliisin FBI:n uudeksi johtajaksi äänin 92-5. Wray sai vahvistuksen virkaan lähes kolme kuukautta sen jälkeen kun presidentti Donald Trump oli erottanut FBI:n edellisen johtajan James Comeyn.

Yalen yliopistosta lakimieheksi valmistunut Wray siirtyy FBI:n johtoon yksityisestä King & Spalding -asianajotoimistosta.

Wray vakuutti heinäkuun puolivälissä senaatin oikeusvaliokunnan kuulemistilaisuudessa, että hän pysyy itsenäisenä eikä sekaantuisi politiikkaan tai alistuisi presidentin painostukseen.

Wray sanoi uskollisuutensa perustuvan perustuslakiin ja oikeusvaltioperiaatteisiin, jotka ovat ohjanneet hänen koko uraansa. Jatkossakin Wray lupasi noudattaa periaatteitaan joka tilanteessa.

"Tarvitsemme johtajan, jonka selkäranka on terästä"

50-vuotias Wray joutuu FBI:n johtoon haastavaan aikaan, sillä presidentti Trumpin erottama Comey oli ihaltu johtaja.

– On kova aika ottaa tämä kova työ vastaan, totesi Minnesotan demokraattisenaattori Amy Klobuchar nimityksestä.

Kalifornian demokraattisenaattori Dianne Feinstein sanoi Wraylla olevan voimaa ja rohkeutta tehdä se, mikä on oikein.

– Tarvitsemme johtajia, joiden selkäranka on terästä ja joilla polvet eivät tutise. Toivon Wrayn olevan juuri tällainen johtaja, Feinstein lisäsi.

Wray on työskennellyt aiemmin muun muassa oikeusministeriön virkamiehenä. Presidentti George W. Bushin kauden aikana 2000-luvulla hän johti öljy-yhtiö Enronin petosskandaalin tutkintaa.

Lähde Reuters, AP