Hyppää sisältöön

Prinssi Philip, 96, jää vihdoin eläkkeelle – takana yli 20 000 omaa edustustehtävää

Britannian hovista kerrotaan, että prinssi saatetaan vielä nähdä kuningatar Elisabetin rinnalla joissakin tilaisuuksissa.

Prinssi Philip. Kuva: Will Oliver / EPA

Britannian kuningattaren puoliso prinssi Philip suorittaa tänään keskiviikkona viimeisen virallisen edustustehtävänsä.

Edinburghin herttua ottaa vastaan merijalkaväen paraatin Buckinghamin palatsin luona. Tämä jää tällä tietoa viimeiseksi niistä 22 219 julkisesta edustustehtävästä, jotka prinssi on hoitanut yksin vuoden 1952 jälkeen.

Hovin mukaan prinssi Philip on kuluneiden 65 vuoden aikana tehnyt yksin 637 edustusvierailua ulkomaille, pitänyt liki 5 500 puhetta ja ollut yli 780 järjestön suojelijana, puheenjohtajana tai jäsenenä.

Jotkut muistavat prinssin myös hänen poliittisesti epäkorrektista huumorintajustaan. Sanomalehti Daily Telegraph puolusti keskiviikkona prinssiä kuitaten, että herttua on "piristänyt kuluneita vuosikymmeniä".

Ikäisekseen hyväkuntoinen prinssi ilmoitti jo keväällä jäävänsä tänä vuonna eläkkeelle. Hänet saatetaan kuitenkin vielä nähdä kuningatar Elisabetin rinnalla joissakin tilaisuuksissa, hovista kerrotaan.

Prinssi Philip ja kuningatar Elisabet isännöivät Espanjan kuninkaallisten vierailua Buckinghamin palatsissa 14. heinäkuuta. Kuva: Chris Jackson / AFP

91-vuotias kuningatar Elisabet II jatkaa edustustehtävien hoitamista tavalliseen tapaan. Monet asiantuntijat arvelevat, että hän aikoo pitää kruunajaisissaan antamansa lupauksen palvella elämänsä loppuun saakka.

Kuningatarkin on kuitenkin viime vuosina vähentänyt työntekoa ja jakanut töitä pojalleen, Walesin prinssi Charlesille ja tämän pojalle prinssi Williamille.

Cambridgen herttua William lopetti viime viikolla työnsä lentäjänä ja aikoo nyt keskittyä täysipäiväisesti kuninkaallisiin velvollisuuksiin.

Lähde: AFP

Lue myös:

.
.