1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. OP Ryhmä

Finanssiryhmä OP:n tulos laski, mittava investointiohjelma käynnissä

Pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan alan nopeasti etenevä murros vaatii myös OP:lta merkittävää uudistumista.

OP Ryhmä
Osuuspankin logo talon seinässä.
KuvituskuvaTiina Jutila / Yle

Finanssiryhmä OP:n tulos ennen veroja pieneni 288 miljoonaan huhti–kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 331 miljoonaa. Tulos pieneni 13 prosenttia.

Tulosta pienensi kertaluonteisten erien määrän supistuminen yli 50 miljoonalla eurolla, OP kertoo.

OP:n pankkitoiminnan tulos puolestaan kasvoi toisella vuosineljänneksellä. Pankkitoiminnan tulos ennen veroja oli 164 miljoonaa, kun se vuotta aiemmin oli 138 miljoonaa.

Koko tammi-kesäkuun tulos ennen veroja oli 583 miljoonaa euroa, vuosi sitten 614 miljoonaa. OP:n mukaan ryhmän kertaluonteisista eristä oikaistu tulos oli edellisvuoden tasolla.

Osuuspankkien omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi alkuvuonna lähes 40 000:lla 1,8 miljoonaan ja OP Ryhmän pankki- ja vakuutustoiminnan yhteisten asiakkaiden määrä 22 000:lla 1,8 miljoonaan.

Mittavat investoinnit käynnissä

Finanssiryhmällä on käynnissä mittava 400 miljoonan euron investointiohjelma tänä vuonna. OP:n mukaan pankkitoiminnan, vahinkovakuutuksen ja varallisuudenhoidon osuus on yli 90 prosenttia investoinneista.

– Strategiamme mukaisesti olemme ottaneet rohkeita ensiaskeleita myös kokonaan uusissa liiketoiminnoissa. Toukokuussa avasimme kolmannen Pohjola Sairaalan Ouluun, ja kevään aikana julkaisimme useita uusia liikkumisen palveluita, kommentoi OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen tulostiedotteessa.

Karhisen mukaan finanssialan historiallisen laaja-alainen ja nopeasti etenevä murros edellyttävät myös OP Ryhmältä merkittävää uudistumista. Hän viittaa murroksella asiakaskäyttäytymisen muutokseen ja kilpailijakentän uusiutumiseen.

Lue myös

OP:n Karhinen kuittaa huolet lyhennysvapaiden kasvusta termikikkailuksi

Finanssiryhmä OP ryhtyy tarjoamaan yhteiskäyttöautoja

Finanssiryhmä OP jatkoi vakaan tuloksen takomista

Lue seuraavaksi