1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tukiasunnot

Turvattomuus sulki päihdekuntoutujien tukiasuntolan Raumalla

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien tukiasumisyksikkö Osmosen talo lopettaa toimintansa huomenna turvallisuussyistä.

tukiasunnot
Avain asunnon ovessa.
Jenny Huttunen / Yle

Raumalaisen Osmosen talon asukkaat ja työntekijät ovat kohdanneet viime aikoina useita vaaratilanteita. Suurimman osan häiriöistä ovat aiheuttaneet talon ulkopuoliset ihmiset. Tapauksiin epäillään liittyvän huumausaineita.

Ongelmia on pyritty ratkomaan poliisin avustuksella. Talolle on järjestetty myös ympärivuorokautista vartiointia.

– Sekään ei ole ollut riittävää. Vartiointiliike on joutunut toistuvasti poistamaan ulkopuolisia talosta etenkin öisin. Emme enää pysty turvaamaan asukkaiden ja henkilöstön turvallisuutta. Osmosen talosta on tullut levoton ja ympäristöä häiritsevä, todetaan Rauman kaupungin tiedotteessa.

"Kukaan ei jää taivasalle"

Osmosen talo tarjoaa tukiasumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Asumisjärjestelyt ovat väliaikaisia. Suurin osa asukkaista on jo löytänyt paikan muualta.

Sosiaalisessa mediassa esitetty väite siitä, että asukkaat jäisivät ilman majapaikkaa, ei pidä paikkaansa.

Rauman kaupunki ja Rauman seudun mielenterveysseura ovat tarjonneet vaihtoehtoista järjestelyä niille, jotka talossa vielä asuvat. Heitä on enää kaksi.

Meille on tärkeää, että huolehdimme asukkaistamme.

Tuija Eskelinen

Tilanne Osmosen talossa on kärjistynyt niin pahaksi, että toiminta talossa on päätetty lopettaa nopealla aikataululla. Ovet suljetaan jo huomenna.

– Jos asukkailla ei itsellään ole uutta paikkaa tiedossa, voivat he muuttaa kaupungin Sillanpielen toimintakeskukseen. Kukaan ei jää taivasalle. Meille on tärkeää, että huolehdimme asukkaistamme, mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Tuija Eskelinen vakuuttaa.

4.8. Tarkennettu Osmosen talon sulkemissyytä. Turvattomuutta ovat aiheuttaneet muun muassa väkivallan uhka ja ongelmat paloturvallisuudessa. Myös toinen kuntoutujien tukiasuntola jouduttiin sulkemaan Raumalla keväällä, kun asukkaat aiheuttivat siellä useita tulipaloja.

Lue seuraavaksi