1. yle.fi
  2. Uutiset

Sininen tulevaisuus perustaa piirijärjestön Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueelle

Sinisen tulevaisuuden Kaakkois-Suomen piirijärjestö on määrä perustaa elokuun puolivälissä.

Sininen tulevaisuus
Kaj Turunen
Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen (uv.) kertoo, että Sinisen vaihtoehdon piirijärjestö on alueellisesti Kaakkois-Suomen vaalipiirin kokoinen. Jarno Kuusinen / AOP

Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueelle on perusteilla Sinisen tulevaisuuden piirijärjestö. Perustamisesta on määrä päättää Perussuomalaisista irronneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kesäkokouksessa 14.–15. elokuuta Espoossa.

Asiasta kertoo Perussuomalaisista Uuteen vaihtoehtoon siirtynyt savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen. Piirijärjestö olisi osa perusteilla olevaa Sininen tulevaisuus -puoluetta.

– Valmistaudumme puolueen perustamiseen ja kenttäorganisaation rakentamiseen. Siihen kuuluu piirijärjestöjen perustaminen. Sen jälkeen tulevat paikallisjärjestöt, sanoo Kaj Turunen (uv.).

Puolue vasta perusteilla

Turunen arvioi, että Sininen tulevaisuus -puolue perustetaan syyskuussa, kun tarvittava kannattajamäärä sille on kasassa.

– Piirijärjestön perustamiselle etukäteen ei ole mitään estettä. Kyseessä on tavallinen yhdistyksen perustaminen. Puolue voi hyväksyä yhdistyksen piirijärjestökseen sen jälkeen, kun puolue on perustettu.

Kyseessä on tavallinen yhdistyksen perustaminen. Puolue voi hyväksyä yhdistyksen piirijärjestökseen sen jälkeen, kun puolue on perustettu.

kansanedustaja Kaj Turunen (uv.)

Kaakkois-Suomen piirijärjestön nimeä hän ei suostu kertomaan.

– Ihan tarkkaa nimeä en lausu julkisuuteen, koska internetdomaineja on varattu kiusaamistarkoituksessa. Kyse on kuitenkin Sinisen tulevaisuuden Kaakkois-Suomen piiristä, sanoo kansanedustaja Kaj Turunen.

"Siirtymiä ei ole tulossa"

Perussuomalaiset Kaakkois-Suomen vaalipiirissä eivät usko, että puolueesta karkaisi jäseniä Siniseen vaihtoehtoon.

– Ainakaan tämän tiedon mukaan siirtymiä ei ole tulossa. Puolue ei kuitenkaan ole vankila, ja siitä saa mennä minne itsestä tuntuu, sanoo Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueella toimii kaksi perussuomalaisten piirijärjestöä. Perussuomalaisten Kymen Piiri kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan. Toinen on Perussuomalaisten Etelä-Savon piiri.

Sinisen tulevaisuuden piirijärjestö ei ole minkäänlainen uhka. Katsotaan nyt ensin, että saavatko edes puoluetta kasaan.

Seppo Kosonen

– Sinisen tulevaisuuden piirijärjestö ei ole minkäänlainen uhka. Katsotaan nyt ensin, että saavatko edes puoluetta kasaan, sanoo Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin varapuheenjohtaja Seppo Kosonen.

Seppo Kososella ei ole tiedossa, että Etelä-Savossa perussuomalaisia olisi siirtymässä Siniseen vaihtoehtoon.

– Meiltähän ei ole lähtenyt, kuin loikkari-Kaitsu Kaj Turunen ja yksi hänen perässään. Se ei ole vaikuttanut meihin mitenkään. Meille on tullut päinvastoin uusia jäseniä lisää pikkuisen alta kymmenen.

Muitakin kuin perussuomalaisia liittymässä

Kaj Turunen uskoo, että perussuomalaisia siirtyy Siniseen tulevaisuuteen, kun puolue on perustettu.

– Tällä hetkellä tilanne on se, ettei ole paikkaa, minne siirtyä perussuomalaisista ennen kuin Sininen tulevaisuus puolueena on rekisteröity.

Hän arvioi, että jäseniä liittyy myös Perussuomalaisten ulkopuolelta.

– Sinisen tulevaisuuden toimintaan on tulossa paljon henkilöitä, joilla ei ole perussuomalaista taustaa. Sellaiset ihmiset, jotka eivät ole olleet poliitikassa aktiivisia, haluavat allekirjoittaa kannattajakorttimme.

Puolueen perustamiseen vaadittavasta 5 000 kannattajakortista on Turusen mukaan kasassa reilut 2 000.

– Jokainen kansanedustaja kerää kortteja tahollaan. Itse aion kiertää matkailuautolla Kaakkois-Suomen vaalipiirin, ja tehdä sitä työtä, sanoo Kaj Turunen.

Lue seuraavaksi