Dingo viikonloppuna kotiyleisön edessä: "Uskoisin, että tanner tömisee ja aitaa kaatuu"

Huippuvuosien kokoonpanolla paluun tehnyt Dingo on otettu vastaan keikkalavoilla tänä kesänä upeammin kuin Pertti "Nipa" Neumann osasi odottaa. Erityisen suuret odotukset hän lataa tähän viikonloppuun, jolloin bändi esiintyy kotiyleisön edessä Porisperessä.

Dingo
Miehet soittavayt rokkia kesällä 2017
Dingo on villinnyt yleisöä useilla festivaaleilla kesän aikana.Miki Wallenius / Yle

Dingo on ollut tänä kesänä kovassa iskussa. Paluun tehnyt bändi on saanut fanit villiintymään ja ylistyssanoja on sadellut niin kriitikoilta kuin kollegoiltakin.

Erityisesti Dingo on kerännyt kehuja energisyydestään. Pertti "Nipa" Neumannin mukaan meininki onkin nyt mitä parhain.

– Soitamme tiukasti yhteen eikä hymy maksa juuri mitään. Hyvä energia välittyy puolin ja toisin.

Odotukset olivat toki kovat niin yleisön kuin bändinkin suunnalta, kun päätös paluusta tehtiin. Näin hyvä vastaanotto tuli silti yllätyksenä.

– Vähintäänkin kivaa vastaanottoa osasimme odottaa, mutta nämä odotukset ovat paikka paikoin ylittyneet reippaasti. Itsekin olen hämmästellyt, että tällaistako tämä onkin, Nipa Neumann toteaa.

Dingon taika vetoaa kolmeen sukupolveen

Erityisesti laulajan mieltä lämmittää nähdä yleisössä faneja kolmessa sukupolvessa. Varttuneiden naisten – ja miesten – seassa hyppivät 15-vuotiaat tytöt saavat hänet jopa hämmentymään.

Vaikuttaa siltä, että Dingo on löytänyt itselleen jälleen uutta yleisöä. Pertti Neumann ei osaa arvioida, kuuluuko kiitos kappaleille vai missä Dingon taika piilee.

– On vaikea sanoa, mistä syntyy se magiikka, joka välittyy ihmisiin. Ehkä silläkin on oma osuutensa, että äänemme tulee joko soittimista tai kurkusta ulos. Emme käytä mitään erikoistehosteita tai taustanauhoja. Olemme viisi tyyppiä, joiden summa Dingo on.

Yksi peli kerrallaan

Niin nousuja kuin laskujakin kokenut bändi ottaa nyt hyvässä vauhdissa ollessaan tulevan vastaan nöyränä. Sen jäsenet ovat oppineet, että tyytyväisyyden tunteeseen ei kannata tuudittautua.

– Pelataan peli kerrallaan, Neumann toteaa.

Tänä viikonloppuna peli pelataan Porissa, kun Dingo nousee kotiyleisönsä eteen. Porispere on varoittanut, että Dingon tähdittämä lauantaipäivä saattaa myydä loppuun.

Pertti Neumann odottaa tältä viikonlopulta sellaista showta, että ei osaa sitä edes sanoin kuvailla. Ensimmäisenä tulee mieleen sana "WAU".

– Uskaltaisin arvata, että tanner tömisee ja voi olla, että aitaakin kaatuu. Saas nähdä, miten käy.