Vedentulo katkeaa 900 taloudelta Rovaniemen Ounasrinteellä

Napapiirin energia ja vesi tekee vesijohtoverkoston huoltotöitä Ounasrinteen eteläosassa torstaina kello 22 alkaen.

vesihuolto
Katkosalue kartalla
NEVE

Rovaniemellä katkaistaan vedenjakelu Ounasrinteen eteläosassa, sillä Napapiirin energia ja vesi (NEVE) tekee vesijohtoverkoston huoltotöitä. Jakelu katkaistaan torstaina illalla kello kymmeneltä, ja sitä jatketaan perjantaina aamulla noin kello kuuden aikoihin.

Vedenjakelu keskeytyy kokonaan Ounasrinteen eteläpuoleisella alueella. Myös pohjoispuoleisella alueella voi olla käyttökatkoja tai paineen alenemista verkostossa. Katkos koskee noin 900 taloutta.

– Huoltotöiden aikana syötämme vettä Ounasrinteen pohjoispuoliselle alueelle paloauton säiliöstä. Vettä siis tulee, mutta sen käytössä kannattaa olla säästeliäs. Eteläpuolisella alueella taas vedenjakelu katkeaa kokonaan. Vettä kannattaa joka tapauksessa varata riittävästi käyttöön katkon ajaksi, sanoo vesihuoltopäällikkö Henry Killström Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n tiedotteessa.

Lisäksi vettä saa tilapäisistä jakelupisteistä Suopungin ja Rekimatkan risteyksessä sekä Vuottoraipan urheilukentän parkkipaikalla.

Vesikatkon jälkeen vedessä voi esiintyä ilmaa ja värjäymiä, mutta ne eivät ole terveydelle haitallisia. Vettä laskettaessa värjäymät häviävät vedestä.

Lisätietoja saa Napapiirin Energia ja Vesi Oy:ltä puhelinnumerosta 016 331 6543.