Hyppää sisältöön

Partionuoret täyttävät Evon – luvassa globaalikasvatusta ja ulkoilmabileitä

Hämeen Partiopiirin pari sataa nuorta seikkailee Riihimäeltä Lammin Evolle.

Partioleirillä opetellaan uusia taitoja ja keskustellaan vakavistakin asioista, mutta pidetään myös hauskaa. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Yli kaksi sataa hämäläispartiolaista aloitti torstaina matkansa Riihimäeltä kohti Padasjokea ja Evoa. Samoajaikäiset partiolaiset siirtyvät leirialueelle Amazing race -tyylisesti, kertoo leirin toinen johtaja Veera Kohtamäki.

Neljä päivää kestävällä Kohu- leirillä harjoitellaan muun muassa yösuunnistusta ja medialukutaitoa. Nuorten itsensä laatima leiriohjelma sisältää myös samoajabileet.

Hauskanpidon lisäksi leirillä käsitellään myös vakavampia aiheita, sillä osa ohjelmasta on toteutettu ulkoministeriöstä saadulla rahoituksella. Samoajat keskustelevat muun muassa ihmisoikeuksista ja rasismista.

– Tavoitteena on lisätä ymmärrystä globaaleista muuttoliikkeistä ja luoda nuorille valmiudet osallistua esimerkiksi monikulttuurisuudesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintaan.

Evon Kohu-leirille osallistuvat samoajat ovat 15-18 -vuotiaita. Leirin johtajat ovat parikymppisiä partiolaisia. Kohu-leiri päättyy sunnuntaina.

Leirielämää voi seurata Instagramissa ja Facebookissa hastageilla #kohu2017 ja #hppartio. Perjantaina some täyttyy kuvista hastageilla #globaalikasvatus ja #eirasismille.

.
.