1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Kahdeksan metrin moottorivene ilmiliekeissä Saimaalla – "Haastava sammutustehtävä"

Pihlajavedellä mökkirannan edustalla palaneen ison lasikuitualuksen syttymissyy on epäselvä.

tulipalot
kartta jossa Savonlinna ja Pihlajavesi
Yle

Saimaan Pihlajavedellä Savonlinnassa sattui myöhään torstai-iltana poikkeuksellinen tulipalo, kun makuupaikoilla varustettu daycruiser-tyypinen moottorivene syttyi tuntemattomasta syystä palamaan mökkirannan edustalla. Henkilövahinkoja ei tullut, mutta vene tuhoutui täysin.

– Ensimmäinen yhteydenotto hätäkeskukseen tuli jostain toiselta mökiltä, että tuolla nousee iso savupatsas. Sitten soitti veneenomistajakin, ja kun pelastuslaitos saapui paikalle, se paloi tosi isolla liekillä muutaman metrin päässä rannasta, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho.

Ahon mukaan liekehtivä vene kellui muutaman metrin päässä rannasta. Toistaiseksi on epäselvää, olivatko liekit katkoneet veneen köydet vai oliko vene tuleen sytyttyään työnnetty irti rannasta, jottei palo olisi tarttunut mökkiin.

– Ensin sitä yritettiin sammuttaa vedellä, mutta kun se on lasikuitupohjainen vene, piti käyttää sammutusvaahtoa. Ensisijainen tavoite oli sammuttaa vene, jottei se uppoaisi, Aho sanoo.

Sammutustyöt kestivät pitkälle aamuyöhön saakka, ja palomestari Eero Aho luonnehtii niitä "haastaviksi". Sammutustöiden päätyttyä veneenraadon ympärille asetettiin imeytyspuomit öljyvuodon estämiseksi. Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Lue seuraavaksi