Erotetaanko perussuomalaisten perustaja, ensimmäinen puheenjohtaja ja kansanedustaja tänään?

Perussuomalaisten puoluehallitus kertonee tänään, miten se suhtautuu Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan, valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackan asemaan puolueessa.

Perussuomalaiset
Raimo Vistbacka
Yle

Perussuomalaisten puoluehallituksen on määrä päättää tänään Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Raimo Vistbackan asemasta puolueessa. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on pyytänyt Vistbackalta selvitystä hänen kommenteistaan liittyen tukisäätiön rahojen käyttöön. Vistbacka ei ole vastannut selvityspyyntöön. Miehet tapasivat viime sunnuntaina Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen kokouksessa, mutta mitään selvyyttä asiaan ei tuolloin saatu.

Syy Halla-ahon selvityspyyntöön ja paimenkirjeeseen oli se, että Vistbacka oli "kysellyt julkisesti, voisiko perussuomalaisten säätiö tukea jotain toista puoluetta". Vistbacka on perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtaja. Hänen tiedetään kuuluvan myös Timo Soinin poliittiseen lähipiiriin.

Vistbacka on perussuomalaisten perustajajäseniä, puolueen ensimmäinen kansanedustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja. Hän toimi kansanedustajana ja ministerinä jo perussuomalaisten edeltäjän SMP:n riveissä. Etelä-Pohjanmaalla hänet valittiin muutaman vuoden tauon jälkeen uudelleen piirin puheenjohtajaksi syksyllä 2015.

Etelä-Pohjanmaalla ristiriitaiset odotukset

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirissä tiedetään olevan tahoja, jotka näkisivät mielellään piirin johdossa jonkun muun kuin Vistbackan – ainakin viimeistään loppusyksyn piirikokouksen jälkeen.

Etelä-Pohjanmaan piirin kolmas varapuheenjohtaja, kauhajokelainen Sami Yli-Rahnasto pitää mahdollisena, että puoluehallitus erottaa Vistbackan puolueesta. Se ei olisi kuitenkaan Yli-Rahnaston mielestä puolueen kokonaiskuvan kannalta viisasta.

– Pitäisi katsoa sitä kokonaiskuvaa, minkä puolue itsestään antaa. Onko se viisasta. Jos vaikka näitä joukkoerottamisia tehdään, antaa se oudon kuvan puolueesta, kommentoi Yli-Rahnasto.

Yli-Rahnaston mukaan on Vistbackan omassa harkinnassa, haluaako jatkaa edelleen paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, jos erottaminen tapahtuu.

_Perussuomalaiset pitää tiedotustilaisuuden tänään 4.8.2017 klo 17. _