Perussuomalaisten lähettämiin selvityspyyntöihin vastasi yksi

Kaksi muuta selvityspyyntöä toimitetaan haastemiehen avulla, koska niitä ei ole noudettu. Toinen noutamatta jättäneistä on Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka.

politiikka
Jussi Halla-aho
Puheenjohtaja Jussi Halla-aho perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa Helsingissä perjantaina.Mikko Stig / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi perjantaina puolueensa järjestämässä tiedotustilaisuudessa puoluehallituksen käsitelleen presidentinvaaliasian lisäksi jäsenyysasioita.

Halla-aho totesi, että kolmelle henkilölle oli lähetetty selvityspyyntö heidän julkisuuteen antamiensa lausuntojen vuoksi.

– Näistä yksi on vastannut pyydetyllä tavalla, mutta vastaus ei ollut tyydyttävä ja vaatii jatkoselvittelyä. Kaksi henkilöistä ei ollut noutanut kirjattuna kirjeenä lähetettyä selvityspyyntöä.

Halla-ahon mukaan selvitysyynnöt toimitetaan nyt haastemiehen välityksellä niille, jotka eivät itse niitä olleet noutaneet. Halla-ahon mukaan Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtaja, valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka on heistä toinen. Halla-aho on kertonut aiemmin, että selvityspyyntöön syy on se, että Vistbacka oli "kysellyt julkisesti, voisiko perussuomalaisten säätiö tukea jotain toista puoluetta".

– Perussuomalaisissa ei vainota tai savustetaan ketään ulos, mutta samanaikaisesti toisen puolueen toimintaan osallistuminen tai puolueen vahingoittaminenkaan eivät käy, Halla-aho totesi.