Hyppää sisältöön

Yhdysvallat vetäytyi virallisesti Pariisin ilmastosopimuksesta

Irtautumisesta huolimatta maa haluaa jatkossakin osallistua ilmastoneuvotteluihin turvatakseen Yhdysvaltojen intressit.

Yhdysvallat haluaa jatkossakin osalllistua YK:n ilmastoneuvotteluihin suojatakseen maan omat intressit. Presidentti Donald Trump ilmoitti kesäkuussa Yhdysvaltojen irtautumisesta Pariisin ilmastosopimuksesta. Kuva: Brendan Smialowski / AFP

Yhdysvallat on ilmoittanut virallisesti YK:lle vetäytyvänsä Pariisin ilmastosopimuksesta. Irtautumisprosessin on laskettu kestävän aina vuoteen 2020 asti.

Irtautumisilmoituksen jätti maan ulkoministeriö, joka ilmoitti kuitenkin haluavansa jatkaa ilmastoneuvotteluita. Ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat on myös halukas neuvottelemaan Pariisin ilmastosopimuksesta, jos sen ehdot ovat suotuisat maan yrityksille, työntekijöille, kansalaisille ja veronmaksajille.

Presidentti Donald Trump ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta jo kesäkuussa. Päätös irtautua sopimuksesta syntyi sen jälkeen, kun sopimuksen muut osapuolet ilmoittivat presidentti Trumpille, että Pariiisin ilmastosopimuksen ehtoja ei avata neuvotteluille Yhdysvaltojen vaatimuksista huolimatta.

Yhdysvallat haluaa osallistua YK:n ilmastoneuvotteluihin myöhemmin tänä vuonna. Maan ulkoministeriön mukaan (siirryt toiseen palveluun) Yhdysvallat on edelleen sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjään ja taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan.

Lähde: AFP