Keravanjoella kelluttiin olutta siemaillen

Vastatuuli hidasti kellujien etenemistä. Tapahtuma sujui rauhallisesti

Ihmiset makaavat kumiveneissä ja juovat kaljaa.

Lauantaina järjestettiin jälleen perinteeksi muodostunut epävirallinen kaljakelluntatapahtuma. Osallistujat lipuivat tänä vuonna kumiveneillä ja muilla kelluvilla välineillä olutta tai muita juomia litkien tiedekeskus Heurekan luota Keravanjokea pitkin Vantaanjoen suuntaan.

Vastatuuli hidasti kellujien etenemistä. Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kellunta ei aiheuttanut pelastustehtäviä. Myös Keski-Uudenmaan poliisin mukaan tapahtuma sujui rauhallisesti.

Tapahtumaan on viime vuosian osallistunut järjestäjien mukaan tuhansia kellujia. Reitti vaihtelee vuosittain. Vantaan- tai Keravanjoella kelluntoja on järjestetty jo 20 vuoden ajan. Kaljakelluntatapahtumat ovat levittäytyneet myös Ouluun, Jyväskylään ja Kouvolaan.

Kaljakelluntaa on kritisoitu sen jälkeensä jättämistä roskamääristä. Kellujat kutsuvat nettisivuillaan kelluntaan osallistuneita mukaan sunnuntaina järjestettäviin siivoustalkoisiin klo 13 alkaen ja muistuttavat, ettei siivousvastuu ole Helsingin tai Vantaan kaupungilla.