1. yle.fi
  2. Uutiset

Taiteiden yö Vaasassa – katso suora lähetys klo 19.00

Yle Pohjanmaa ja Yle Österbotten lähettävät tunnin ajan kaksikielistä suoraa lähetystä Vaasan Taiteiden yöstä. Lähetyksessä on monipuolinen katsaus Taiteiden yön ohjelmistosta ja esiintyjistä. Lähetys on päättynyt.

Taiteiden yö
taideteos valmistuu Vaasan torilla
Kaksikielistä suoraa nettilähetystä Vaasan Alatorilta juontavat Yle Pohjanmaan Terhi Varjonen ja Yle Österbottenin Joni Kyheröinen. Lähetys alkaa klo 19.00.

Vaasan jo perinteeksi muodostunut Taiteiden yö levittäytyy tänään eri puolille kaupunkia. Pikkuväen tapahtumilla aloitetaan jo iltapäivällä ja esimerkiksi Vanhassa Vaasassa Alkulan tilalla on koko perheen tapahtuma askartelupisteineen ja grillausmahdollisuuksineen. Myös Vaasan kaupunginkirjastossa on lapsille monenlaista tekemistä.

Aikuisväen tapahtumia onkin sitten pitkin iltaa ja yötä monessa eri paikassa. Tänä vuonna musiikkilava on siirretty sisäsatamaan Kuntsin modernin taiteen museon tuntumaan. Torilla puolestaan nähdään niin sambakulkuetta kuin jättimäisen taideteoksen syntykin. Taiteilija Mikki Paajasen teos SUOMI SPIRIT:SISU kutsuu kaikki jättämään oman jälkensä Suomi 100 -juhlavuoden teokseen. Torille muodostuu useita kymmeniä metrejä pitkä taideteos.

Perinteisesti tapahtumia on niin Taidehallissa, Tikanojan taidekodissa, Pohjanmaan museossa ja Kasarmilla mutta erilaisia esityksiä ja esiintyjiä näkee ihan missä vaan ympäri kaupunkia.

Taiteiden yön tunnelmaan pääsee mukaan tunnin ajaksi, kun Yle Pohjanmaa ja Yle Österbotten tekevät suoraa nettilähetystä torilta. Lähetys alkaa kello 19 ja sen juontavat Terhi Varjonen ja Joni Kyheröinen. Kaksikielisen lähetyksen aikana saadaan maistiaisia Taiteiden yön ohjelmistosta ja mielenkiintoisista esiintyjistä.

Lue seuraavaksi