1. yle.fi
  2. Uutiset

S-ryhmä avaa lisää ympäri vuorokauden auki olevia marketteja – Latvian ja Liettuan Prismat kiinni

Myymälöiden määrää kasvatetaan, koska pitkät aukiolot ovat asiakkaiden mieleen.

aukioloajat
Prisman ostoskärryjä
Ismo Pekkarinen / AOP

S-ryhmän marketeissa käytiin kauppaa viime vuotta enemmän vuoden alkupuoliskolla. Kokonaismyynti kasvoi noin kaksi prosenttia ja oli kaikkiaan lähes 5,5 miljardia euroa.

S-ryhmä on laajentanut voimakkaasti kauppojensa aukioloaikoja ja samalla linjalla aiotaan myös jatkaa, sillä se on ollut asiakkaiden mieleen.

– Meillä on tällä hetkellä 48 yksikköä, jotka ovat 24 tuntia auki ja näyttää siltä, että siihen suuntaan mennään koko ajan. Näitä vuorokauden ympäri olevia myymälöitä tulee lisää, myös tuntirajoja laajennetaan jatkuvasti, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

S-ryhmässä myynti on valtaosin alueosuuskauppojen harteilla, ne tuovat ryhmän kassaan 94 prosenttia myyntituloista.

Baltiassa S-ryhmällä ei ole mennyt yhtä hyvin. Latvian ja Liettuan Prismat on nyt päätetty sulkea.

– Meillä on ollut siellä toisessa [maassa] kolme, toisessa neljä Prismaa. Se ei ole riittävä volyymiltaan eli meidän olisi pitänyt investoida sinne merkittävästi enemmän. Siellä on aika paljon ylikapasiteettia markkinassa eikä me nähty järkeväksi lähteä investoimaan lisää. Päädyimme siihen, että tässä kohdin kannattaa vetäytyä, Heikkilä sanoo.

Vetäytymisestä on syntynyt tappioita, joita alkuvuosipuoliskon tulokseen kirjattiin noin kymmenen miljoonaa euroa. Tappioita on tulossa vielä jonkin verran lisää.

Virossa ja Pietarissa S-ryhmällä on vielä yhteensä 24 Prismaa. S-ryhmä ehti toimia Latviassa ja Liettuassa reilut kymmenen vuotta.

Korjaus 7.8.2017 klo 17.00. Korjattu Latviasta ja Liettuasta aiheutuneiden tappioiden summa noin 37 miljoonasta eurosta noin kymmeneksi miljoonaksi euroksi.

Lue seuraavaksi