Vuosien odotus päättyy Keski-Pohjanmaalla: väkivallan uhrit saavat nyt uutta matalan kynnyksen tukea

Kokkolan ensi- ja turvakoti on perustanut väkivalta- ja kriisityön avopalvelun yksikön koko maakunnan tarpeisiin. Apua tarjotaan sekä uhreille että väkivaltaisesti käyttäytyville.

kriisityö
Lapsi ja äiti.
Derrick Frilund / Yle

Keski-Pohjanmaan väkivallan uhreille tarjotaan uudenlaista, matalan kynnyksen kriisiapua. Kokkolan ensi- ja turvakoti on perustanut kriisi- ja väkivaltatyön avoyksikön koko maakunnan ihmisille. Se tarjoaa luottamuksellista apua ilman lähetteitä ja maksuja.

Tukea voivat hakea väkivallan uhrit, mutta myös aggressiivisesti käyttäytyvät. Uudelle toimintamuodolle on Kokkolan ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajan Marita Loukiaisen mukaan selvästi tarvetta.

– Olemme toivoneet yksikköä alueelle ainakin kymmenen vuotta ja nyt se saadaan. Apua tarvitaan esimerkiksi perheväkivaltaan. Väkivalta voi olla fyysistä tai muunlaista, esimerkiksi taloudellista, seksuaalista tai sosiaalista väkivaltaa. Aina kannattaa puhua jonkun ulkopuolisen kanssa, jos tuntuu, että joku rajoittaa elämää niin, ettei saa elää turvallisesti, Loukiainen sanoo.

Uudelle väkivalta- ja kriisityön yksikölle valmistuu parin viikon sisällä vakituinen tila Kokkolan Pitkänsillankadulle.