1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruotsi

Humalassa toikkaroinut Ruotsin ex-valtiovarainministeri jättää lisää työtehtäviä

Anders Borg on toiminut poliitikon uransa jälkeen lukuisissa asiantuntijatehtävissä.

Ruotsi
Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg
Anders Borg.Valda Kalnina / EPA

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg jättää lisää työtehtäviä Tukholman saaristossa vietetyn kostean illan seurauksena.

Borg ilmoitti maanantaina luopuvansa tehtävistään neuvonantajana finanssikonserni Citigroupissa. Kyse on puhtaasti Borgin omasta päätöksestä, sanoo Citigroupin viestintäjohtaja Anneli Sundström Svenska Dagbladet -lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

Kohu Borgin ympärillä alkoi, kun sanomalehti Aftonbladet kertoi perjantaina entisen valtiovarainministerin käytöksestä juhlissa Tukholman saaristossa. Borgin kerrottiin esitelleen sukupuolielimiään ja huoritelleen naisia juhlissa, joissa oli mukana useita Ruotsin talouselämän ja politiikan vaikuttajia.

Lauantaina Borg ilmoitti eroavansa tehtävästään investointiyhtiö Kinnevikin hallituksen varapuheenjohtajana sekä Kinnevikin omistaman Biman hallituksen jäsenyydestä. Hän myös pyysi käyttäytymistään anteeksi.

Entinen valtiovarainministeri on toiminut poliitikon uransa jälkeen lukuisissa asiantuntijatehtävissä, muun muassa Maailman talousfoorumin WEF:n palkkaamana.

WEF:n viestintäpäällikkö Georg Schmitt ei halunnut maanantaina kommentoida Svenska Dagbladetille Borgin asemaa. Kommenttia ei saatu myöskään Stena Internationalilta, jonka hallituksessa Borg myös istuu.

Poliisi: Odotamme lisätietoja

Borgin toimista tuli myös poliisiasia, kun poliisi kertoi lauantaina saaneensa yksityishenkilöiltä useita ilmoituksia Borgin käytöksestä skandaalijuhlissa. Ilmoitukset koskevat muun muassa seksuaalista häirintää ja laitonta uhkausta.

Ei kuitenkaan ole varmaa, seuraako niistä mitään. Esitutkinnasta vastaava polisiitarkastaja Magnus Berntsen sanoo uutistoimisto TT:lle, että Borgista ilmoituksen tehneet eivät todennäköisesti ole olleet läsnä juhlissa.

– Käyn nyt tapausta läpi ja odotan, saammeko lisätietoja, Berntsen sanoo.

*Lue myös: *Ruotsin talouden kultapojan kostean illan, väitetyn vilauttelun ja huorittelun lasku: miljoona kruunua

Lue seuraavaksi