BBC: Malesiassa on otettu kiinni satoja terrorismin vastaisessa ratsiassa

Poliisi on tehnyt ratsioita Kuala Lumpurissa Kaakkois-Aasian kisojen alla.

Malesia
Turvallisuustoimia tulevia Kaakkois-Aasian kisoja (SEA GAMES) varten Kuala Lumpurissa Malesiassa.
Turvallisuustoimia tulevia Kaakkois-Aasian kisoja (SEA GAMES) varten Kuala Lumpurissa Malesiassa. Fazry Ismail / EPA

Viranomaisten mukaan yli 400 ihmistä on pidätetty terrorisminvastaisessa operaatiossa Malesiassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Pääkaupungissa Kuala Lumpurissa tehdyt ratsiat kohdistuivat pääosin Bangladeshista, Intiasta ja Pakistanista tuleviin, virkamiehet sanoivat. Muun muassa väärennettyjä passeja on takavarikoitu.

Kaupungin turvallisuutta on kiristetty Kaakkois-Aasian kisojen edellä. Poliisi otti ihmisiä kiinni ja vei heitä tutkittaviksi poliisiasemille.

Viranomaiset sanoivat kohdistavansa tarkastukset henkilöihin, joilla oli kadonneita tai vilpillisiä matkustusasiakirjoja tai joilla uskottiin olevan yhteyksiä terroristiryhmiin Syyriassa ja Irakissa.

– Tarkastamme ja ryhdymme toimiin ulkomaalaisia kohtaan, joiden epäillään olevan yhteydessä terroristeihin, erityisesti Syyriassa, sanoi Free Malaysia Today -virkailija Ayob Khan Mydin Pitchay.

Poliisin mukaan käytössä oli myös laitteet radioaktiivisten aineiden havaitsemiseksi, mutta tällaisia aineita ei kuitenkaan löytynyt.

Kaakkois-Aasian kisat pidetään 19.–30. elokuuta 2017 Malesiassa. Niihin odotetaan yli 7 000 urheilijaa.

Kello 1:32 Muutettu otsikkoa