Valuuttakurssien muutokset painoivat Ponssen tulosta tammi–kesäkuussa

Ponssen liiketulos parani alkuvuonna hieman mutta osakekohtainen tulos heikkeni. Liikevaihto oli lähes 260 miljoonaa euroa.

talous
Ponssen kuormatraktori.
Ponsse

Vieremäläinen metsäkoneyhtiö Ponsse teki tammi–kesäkuussa tasaista tulosta. Yhtiön liikevaihto oli alkuvuonna noin 259 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta yhdeksän prosenttia.

Ponssen liiketulos oli tammi–kesäkuussa runsaat 28 miljoonaa euroa. Tulos oli runsaat seitsemän prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

Tulos ennen veroja kuitenkin heikkeni kuudella miljoonalla eurolla edellisvuoden vastaavasta ajasta 22,6 miljoonaan euroon. Heikennyksen pääsyynä oli valuuttakurssien muutoksista kirjatut kurssitappiot, joiden kokonaisvaikutus tulokseen oli 5,1 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,60 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 0,82 euroa.

Uusia tilauksia Ponsse sai alkuvuonna 281 miljoonan euron arvosta. Luku on 11 prosenttia vuoden takaista suurempi.

Ponssen euromääräinen tilauskanta oli kuitenkin kesäkuun lopussa noin 15 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Tilauskanta oli 141 miljoonaa euroa.

Ponsse käytti tuotekehitykseen tammi–kesäkuussa seitsemän miljoonaa euroa. Uudet huoltopalvelukeskukset valmistuivat Uruguayhin ja Ranskaan. Myös Vieremän tehtaan laajennusinvestointi etenee suunnitelmien mukaan. 32 miljoonan euron kohde valmistuu loppuvuoden aikana.

Ponsse ennakoi, että konsernin liikevoitto on tänä vuonna samalla tasolla kuin vuonna 2016.