1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. karhu

Sodankylässä etsitään vielä karhua, joka kävi miehen päälle

Sodankylässä on tehty uusia havaintoja karhusta alueella, jossa mies joutui karhun hyökkäyksen kohteeksi viime viikolla. Paikan lähellä on nähty myös karhun poistuvan muualle.

Kuvan karhu ei liity tapaukseen Kuva: Kaisu Jansson / Yle

Karhu hyökkäsi miehen kimppuun Sodankylän Vuojärven varalaskupaikan alueella viime torstaina ja huitaisi häntä tassulla käteen. Mies sai yllätyshyökkäyksessä vain naarmuja käteensä.

Karhua on etsitty sen jälkeen useaan kertaan. Joka kerralla alueelta on löytynyt tuoreita karhunjälkiä.

Sodankylän riistanhoitoyhdistyksen jäsenet kävivät paikalla viimeksi maanantaina illalla ja löysivät taas tuoreita karhun jälkiä. Sen sijaan alueelta ei löytynyt haaskaa, jonka epäillään pitäneen karhun paikalla.

Toiminnanohjaaja Kaarlo Kuusela sanoo, että yhden karhun on nähty liikkuvan alueelta etelän suuntaan, mutta vielä ei ole tietoa, onko kyse samasta yksilöstä.

Riistanhoitoyhdistyksen väki tarkistaa alueen vielä ainakin kerran tällä viikolla varmistuakseen, onko karhu vielä paikalla. Maastosta pyritään löytämään myös mahdollinen haaska, joka saattaa houkuttaa karhua paikalle.

Hyökkääjä on todennäköisesti nuori aikuinen, jonka käyttäytyminen on vielä vähän pentumaista, koska se on tullut takaisin useista karkotusyrityksistä huolimatta, Kuusela arvioi.

Poliisi pyytää ihmisiä noudattamaan varovaisuutta liikkuessaan Sodankylässä Vuojärven varalaskupaikan alueella.