Hyppää sisältöön

Alma jahtaa korkeuksia Britannian virallisella listalla – Sijoitus suomalaisittain paras yli 10 vuoteen

Suomalainen nouseva tähti jatkaa kiitoaan maailmalla. Hittikappale Chasing Highs on raivannut tiensä Britannian virallisella listalla sijalle 18.

Kuva: Jouni Immonen / Yle

Räväkkänä tunnettu suomalaisartisti Alma jatkaa kipuamistaan Britannian listoilla. Tuoreimmalla virallisella listalla hän nousi Chasing Highs -kappaleellaan 20 suosituimman joukkoon.

Nousevan poptähden alkutaival on ollut hurjaa kiitoa. Uusimman kappaleen letkeän trooppinen äänimaisema ja tarttuva kertosäe ovat uponneet yleisöön ulkomailla.

Alman sijoitus on suomalaisittain paras yli kymmeneen vuoteen ja suomalaisartisteja on aiemmin nähty yhtä korkealla vain kourallinen. Edellisen kerran 20 suosituimman kappaleen joukkoon single-listalla on noussut HIM vuonna 2005 kappaleella Wings of a Butterfly.

Kärkikymmenikköön tiensä ovat raivanneet The Rasmuksen lisäksin ainakin Darude ja Bomfunk MC's.

Kaksi viikkoa sitten Alman single nostettiin tehosoittoon A-soittolistalle BBC Radio 1 -kanavalla, mikä on antanut uudenlaista nostetta. Käytännössä A-listalle nouseminen tarkoittaa sitä, että BBC:n radioaalloilla kappale soi yhtä tiuhasti kuin Calvin Harrisin, The Killersin ja Coldplayn uusimmat singlet.

Tulevana viikonloppuna Alma esiintyy Flow-festivaalilla. Esiintyminen on artistin kesän kahdesta Suomen keikasta viimeinen.

Korjaus 19.48: Juttuun on korjattu HIM-yhtyeen listasijoitus vuodelta 2005.

.
.