Tulossa Robbie Williamsin keikalle? Varaa aikaa – 30 000 muutakin tulee

Torstai-iltana Tampereen Ratinaan suuntaavan kannattaa varutua ruuhkiin.

Robbie Williams
Robbie Williams esiintyy Italiassa.
Robbie Williams Italian Luccassa, jonne kiertue poikkesi heinäkuun puolivälissä. AOP

Brittipoppari Robbie Williams esiintyy torstaina Tampereen Ratinassa. The Heavy Entertainment Show (siirryt toiseen palveluun) vetää stadionille 30 000 katsojaa.

Päivää ennen konserttia lippuja on edelleen myynnissä kenttäpaikoille, mutta konserttijärjestäjä Live Nationin tiedottaja Maritta Kettusen mukaan lipunmyynti on kiihtynyt keikkaviikolla.

– Uskon, että konsertti myydään loppuun. Sääennustekin lupaa nyt hyvää, Kettunen sanoo.

Varaudu ruuhkiin!

Tampereelle suuntaavan kannattaa ottaa huomioon, että kaupungissa rakennetaan raitiotietä ja liikenteessä on siksi monenlaisia järjestelyitä. Keskustan läheisyydessä on syytä varautua myös ruuhkiin.

Ilmaisia pysäköintipaikkoja Tampereen keskustasta ei juuri löydy. Kevään ja kesän aikana maksullinen alue on laajentunut myös keskustan reuna-alueille. Kätevimmin pysäköintipaikka löytyy maksullisesta pysäköintiluolasta Hämpin parkista (siirryt toiseen palveluun) tai jostain Tampereen lukuisista pysäköintitaloista.

Jonoja todennäköisesti muodostuu, kun tällainen määrä ihmisiä tulee paikalle samaan aikaan.

Maritta Kettunen

Keikalle ja pois pääsee hyvin myös julkisilla kulkuneuvoilla. VR on järjestänyt konsertin jälkeen lisäjunan Tampereelta Helsinkiin kello 01.00. Myös Onnibusin autoja lähtee moneen suuntaan. Liput sekä junaan että bussiin kannattaa varata etukäteen.

Myös tamperelaiset pääsevät bussilla kotiin, sillä nysset kulkevat perjantain aikataulujen mukaan vielä seuraavan vuorokauden puolellakin. Aikataulut (siirryt toiseen palveluun) löytyvät Tampereen joukkoliikenteen sivuilta.

Tällä viikolla Tampereella käynnissä oleva Teatterikesä ja torstaina vietettävä Tapahtumien yö (siirryt toiseen palveluun) takaavat se, että Williams-fanien lisäksi kaupungilla on liikkeellä runsaasti muitakin.

Laukonsilta vetää parhaiten

Ratinan stadionin viereen rakennetaan parhaillaan kauppakeskusta ja työmaasta johtuen aluetta on myllerretty. Maritta Kettunen kehottaa konserttiin tulevia tutustumaan etukäteen konsertin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun) löytyvään karttaan ja lukemaan muutkin ohjeet sivulta.

Pääasiallinen reitti konserttialueelle kulkee Laukontorilta Laukonsiltaa pitkin. Promoottori Timo Isomäki suosittelee tulemaan sitä kautta.

Keikkapaikan kartta
Live Nation

– Toki Tampereen valtatieltä ja Ratinan rantatieltäkin sisään pääsee, mutta Laukontorin sisäänkäynti näyttäisi tällä hetkellä olevan kaikkein paras ja vähiten häiritty, hän sanoo.

Stadionin portit aukeavat kello 17. Kaikille tulijoille tehdään porteilla turvatarkastus. Muun muassa järjestelmäkameroiden, selfie-keppien ja tölkkien tuomien konserttialueelle on kiellettyä.

– Jonoja todennäköisesti muodostuu, kun tällainen määrä ihmisiä tulee paikalle samaan aikaan. Kannattaa varata aikaa, Kettunen vinkkaa.

Williamsin lämmittelijänä esiintyvä Erasure aloittaa soiton noin kello 19.30. Illan pääesiintyjä astuu lavalle noin 20.45.

Sekä Kettunen että Isomäki odottavat huikeaa iltaa. Konsertin massiivisuudesta kertoo muun muassa se, että kiertuekalustoa on tuotu Ratinaan yli 60 rekan voimin. Williamsin oman ryhmän lisäksi konserttia on Tampereella rakentamassa 250 ihmistä.

Rekkoja Ratinan stadionin edessä
Kiertuetekniikkaa tuotiin Tampereelle yli 60 rekalla.Marko Melto / Yle