1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomi

Herätys: Trump ja Pohjois-Korean Kim sanasodassa, nimi vaikuttaa työnhaussa, keskiviikko alkaa aurinkoisena

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Saul Loeb / AFP

Trump: Pohjois-Korea saa vastaansa "tulta ja raivoa"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Pohjois-Korean saavansa vastaan "tulta ja raivoa", jos maa jatkaa Yhdysvaltain uhkailua. Trumpin voimakkaat kommentin kuultiin sen jälkeen, kun Washington Post julkaisi jutun (siirryt toiseen palveluun), jossa kerrottiin, että Pohjois-Korea pystyy nyt varustamaan ohjuksensa ydinkärjillä. Trumpin ja Kimin sanasota on vaarallinen, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Hentunen analyysissään.

Ulkomaalainen nimi voi vaikeuttaa työhaastatteluun pääsyä – nimiä suomennetaan

Rekrytointisyrjintä on vakava, mutta piilotettu ongelma. Tutkimuksen mukaan työnhakijan, jolla on ulkomaalaiselta kuulostava nimi, on kaksi kertaa vaikeampaa päästä työhaastatteluun kuin hakijan, jolla on suomalainen nimi. Ulkomaalaisia nimiä suomennetaan täkäläiseen kulttuuriin sopivammiksi.

Kuva: Eemil Friman / Yle Uutisgrafiikka

Yhä useampi valitsee lukiokirjan sähköisenä

Monet lukiot antavat opiskelijan valita, ottaako hän käyttöön sähköisen vai painetun kirjan. Koulu- ja oppiainekohtaiset erot ovat kuitenkin suuria. Vuonna 2016 lukion oppikirjojen arvonlisäveroton nettomyynti oli lähes 22 miljoonaa, josta sähköisten julkaisujen osuus oli vain 1,2 miljoonaa euroa.

Kuva: Jussi Mansikka / Yle

Richardsson ja Söderberg tähyävät finaalipaikkaa Lontoon MM-kisoissa

3 000 metrin estejuoksija Camilla Richardsson ja moukarinheittäjä David Söderberg karsivat keskiviikkoiltana pääsystä finaaliin. Lontoon finaalilajeina ovat naisten kuulantyöntö, miesten 400 metrin aidat ja naisten 400 metriä. Lähetys alkaa TV2:ssa kello 20.45 ja Yle Puheessa kello 21.

David Söderberg ja Camilla Richardsson Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Scifi- ja fantasiamaailman ykköstapahtuma Helsingissä

Suomi on loppuviikon ajan scifi- ja fantasiamaailman keskipiste. Worldconia järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Tapahtumassa jaetaan tieteis- ja fantasiakirjallisuuspiirien Oscarit, eli Hugo-palkinnot. Helsingin messukeskuksessa voi bongata George R.R. Martinin, jonka kirjasarjaan Game of Thrones -tv-sarja pohjautuu.

Kuva: Linda Manner / Lehtikuva

Keskiviikko alkaa aurinkoisena

Keskiviikkoaamu on laajalti aurinkoinen etelässä ja keskiosassa maata. Ylen meteorologin Toni Hellisen mukaan päivällä Lapissa voi tulla sade- ja ukkoskuuroja. Suuressa osassa maata on iltapäivällä yli 20 astetta. Lämpimintä keskiviikkona on etelässä ja Kaakkois-Suomessa. Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.

Sääkartta keskiviikolle 9. elokuuta. Kuva: Yle