Koruvarkaudet jatkuvat Itä-Helsingissä – Poliisin tietoon useita uusia tapauksia

Kultakoruja anastavat huijarit ovat jälleen iskeneet julkisilla paikoilla Kontulassa, Mellunkylässä ja Pakilassa.

Poliisi etsii etsintäkuulutettua miestä. Kuvituskuva. Kuva: Meeri Niinistö / Yle

Poliisi varoitti maanantaina Itä-Helsingissä autolla liikkuvasta seurueesta, ota epäillään useista viime viikolla tapahtuneista koruvarkauksista. Alkuviikosta poliisin tietoon on tullut useita uusia tapauksia, joissa kultakoruja anastavat huijarit ovat iskeneet julkisilla paikoilla Kontulassa, Mellunkylässä ja Pakilassa.

Huijarit ovat anastaneet tai yrittäneet anastaa koruja pääosin vanhemmilta ohikulkijoilta. Seurue on pysähtynyt kysymään neuvoa apteekkiin, sairaalaan tai muuhun julkiseen paikkaan tai yrittäneet myydä koruja ohikulkijoille. Samalla uhrin omat korut ovat kadonneet nopeasormisten huijareiden taskuun.

– Ajajana on useimmiten mies, jonka lisäksi autossa on yksi, kaksi tai kolme naista. Naiset kysyvät neuvoa ohikulkijoilta. Tämän jälkeen yksi heistä kiittelee auttajaansa ylenpalttisesti ja yrittää sovitella rihkamakoruja hänen kaulaansa ja ranteisiinsa. Samalla toinen naisista anastaa tai vaihtaa auttajansa korut rihkamakoruihin, kertoo rikosylikonstaapeli Jouni Niskanen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi tutkii myös tapausta, jossa uhrilta anastettiin yli 500 euroa. Epäilty varkaus tapahtui Itäkeskuksessa viime perjantaina. Poliisi tutkii tapauksia varkauksina.

Poliisi neuvoo huutamaan apua, mikäli epäilee joutuvansa varkausyrityksen kohteeksi. Rikoksen uhreja ja silminnäkijöitä pyydetään myös ottamaan heti yhteyttä hätäkeskukseen.