Donald Trumpilla oma viikoittainen uutisshow hallinnon saavutuksista – Ankkuroimaan CNN:n entinen kommentaattori

Viikon uutiset -niminen show sisältää pariminuuttisia videoita, jotka julkaistaan Trumpin virallisella Facebook-sivulla.

Donald Trump
Ruutukaappaus Donald Trumpin omasta viikoittaisesta uutisshow:sta.
Ruutukaappaus Donald Trumpin omasta viikoittaisesta uutisshow:sta.Donald J. Trump / Facebook

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin perustaman uutisshow'n ankkuriksi on tullut uutiskanava CNN:n entinen poliittinen kommentaattori.

Kaylegh McEnany aloitti työnsä show'n toisessa jaksossa, joka julkaistiin sunnuntaina. Hän kuvailee itseään BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) konservatiivikristityksi ja on puolustanut Trumpia CNN:n väittelyissä. Hän twiittasi lauantaina jättävänsä kanavan.

News of the Week eli Viikon uutiset -niminen show sisältää pariminuuttisia videoita, jotka julkaistaan viikoittain Trumpin virallisella Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Uusimmassa puolentoista minuutin jaksossa McEnany kertoo Trumpin saavutuksista työttömyyden kitkemisessä, maahanmuuttoa rajoittavasta asetuksesta ja mitalista Vietnamin sodan veteraanille.

Trump hehkutti viime viikolla sitä, että Yhdysvaltoihin syntyi työministeriön tilastojen mukaan heinäkuussa 200 000 uutta työpaikkaa ja työttömyys laski hiukan.

Republikaanien kehittämä, meriitteihin perustuva siirtolaislakialoite puolittaisi pysyvien oleskelulupien määrän ja käyttäisi myöntöperusteena kielitaitoa, koulutustasoa ja työkokemusta.

Tarjoaa "oikeita uutisia"

Ensimmäisessä jaksossa ankkurina oli Trumpin miniä Lara, joka on naimisissa Donald ja Ivana Trumpin toisen pojan Ericin kanssa.

Show hyökkää Trumpin tyylille uskollisesti perinteistä mediaa vastaan ja syyttää sitä "valeuutisista". Trump on usein kritisoinut mediaa siitä, ettei se kerro tarpeeksi hänen hallintonsa aikaansaannoksista.

– Olen varma, ettette ole kuulleet kaikista presidentin saavutuksista tällä viikolla, koska liikkeellä on niin paljon valeuutisia, Lara Trump sanoi ensimmäisen videon alussa.

Molemmat julkaistut videot päättyvät toteamukseen "nämä olivat oikeita uutisia".

Videot eivät kertoneet Trumpin hallinnon ongelmista, kuten henkilövaihdoksista ja siitä, että hallinnossa on yhä paljon täyttämättömiä paikkoja.

Lähteet: Yle Uutiset, STT

Jutussa on käytetty lähteenä myös BBC:tä.