Poliisi ampui autoa takaa-ajon päätteeksi Brysselissä – autossa ei ollut räjähteitä

Viranomaiset kertoivat illalla, että kyse on "henkisesti epävakaasta" henkilöstä, joka ei ole poliisin kirjoissa.

Belgia
Brysselin kartta
Yle Uutisgrafiikka

Belgian pääkaupungissa Brysselissä poliisi on ampunut autoa takaa-ajon päätteeksi. Takaa-ajo tapahtui keskustan länsipuolisessa Molenbeekin kaupunginosassa.

Poliisi havaitsi viideltä paikallista aikaa auton, joka oli ajanut ainakin kerran punaisia päin. Kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymiskehotuksia ja törmäsi yhteen poliisiautoon. Tämän jälkeen poliisit ampuivat liikkuvaa autoa, kertoo belgialainen uutistoimisto Belga RTL:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Kuljettaja jatkoi kuitenkin matkaansa pitkin Chaussée de Ninove -katua ja osui vielä toiseen autoon. Takaa-ajo päättyi hieman ennen Gare de l'Ouestin rautatieasemaa, jossa poliisit ampuivat auton renkaita.

Poliisi pidätti kuljettajan, joka väitti, että autossa on räjähteitä. Varmuuden vuoksi poliisi kutsui paikalle räjähteidenraivausyksikön ja alue eristettiin.

Myöhemmin illalla kerrottiin, ettei räjähteitä löytynyt. Viranomaisten mukaan kyse on henkisesti epävakaasta henkilöstä, joka ei ole poliisin kirjoissa.

Auto oli rekisteröity Saksaan, kertoo belgialaisen tv-kanavan RTL:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelema silminnäkijä.

Osa Chaussée de Ninove -katua Molenbeekissä on ollut suljettuna tilanteen vuoksi. Muutama sataa läheisten liikkeiden asiakasta ja työntekijää on ollut eristettynä alueella.

Belgiassa on ollut korkea terrorismivalmiustila siitä lähtien, kun 32 ihmistä kuoli itsemurhaiskuissa Brysselin lentokentällä ja metrossa viime vuoden maaliskuussa. Monet Brysselin iskujen ja Pariisin marraskuun 2015 terrori-iskujen epäillyt asuivat Molenbeekissä tai käyttivät sitä läpikulkupaikkana.

Lähteet: AP, Reuters, Yle Uutiset