Trump: Pohjois-Korea saa vastaansa tulta ja raivoa, jos se jatkaa uhkailua

Pohjois-Korea vastasi jatkouhittelulla ja ilmoitti harkitsevansa iskuja lähelle Yhdysvaltain strategisia tukikohtia Guamin alueella.

Pohjois-Korea
 Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.Chris Kleponis / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Pohjois-Korean saavansa vastaan "tulta ja raivoa", jos maa jatkaa Yhdysvaltain uhkailua.

– Sellaista tulta ja raivoa, jota maailma ei ole ennen nähnyt, Trump sanoi.

Trumpin kovasanaiset kommentit kuultiin sen jälkeen kun sanomalehti Washington Post oli julkaissut jutun (siirryt toiseen palveluun), jossa kerrottiin, että Pohjois-Korea pystyy nyt varustamaan ohjuksensa ydinkärjillä.

Lehti kertoi yhdysvaltalaisiin tiedustelulähteiisiin viitaten, että mannertenvälisiä ohjuksia viime aikoina testannut Kim Jong-unin hallinto on onnistunut vihdoin kehittämään tarpeeksi pienen ydinkärjen. Japanin puolustusministeriö sanoi aiemmin tiistaina pitävänsä tätä mahdollisena.

Yhdysvaltoja huolestuttaa Pohjois-Korean ydinaseohjelman eteneminen siihen pisteeseen, että maa pystyisi iskemään ydinkärjellä amerikkalaisiin kohteisiin. Yhdysvallat on varoittanut aiemminkin olevansa valmis tarvittaessa voimankäyttöön Pohjois-Korean suhteen. Samalla maa on kuitenkin korostanut pitävänsä parempana diplomatian keinoja, pakotteet mukaan lukien.

Lauantaina YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti asettaa Pohjois-Korealle uusia pakotteita sen ohjuskokeiden takia.

Pohjois-Korea raivostui pakotteista. Viikonloppuna se ilmoitti antavansa Yhdysvalloille ydinaseillaan "ankaran oppitunnin", jos maa ryhtyy sotilaallisiin toimiin.

Pohjois-Korea jatkoi uhittelua Trumpille

Pohjois-Korea vastasi Trumpin uhkauksiin uhittelemalla itse lisää keskiviikon vastaisen yönä. Pohjois-Korea ilmoitti harkitsevansa iskuja lähelle Yhdysvaltain strategisia tukikohtia Guamin alueella, kertoo Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap.

Asiasta kertoo myös Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA, jonka mukaan maa harkitsee käyttävänsä keskipitkänmatkan ballistisia ohjuksia iskuissa. KCNA kertoi asiasta vain tunteja sen jälkeen, kun presidentti Trump oli antanut oman uhkauksensa.

Lähteet: Reuters, AFP