STT: VR pilkotaan kolmeen erilliseen yhtiöön

STT:n tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo tänään, että VR pilkotaan kolmeen erilliseen yhtiöön.

rautatieliikenne
Anne Berner
Anne BernerJarno Kuusinen / AOP

Uutistoimisto STT:n tietojen mukaan rautateiden matkustajaliikenteen kilpailun avaaminen aloitetaan Etelä-Suomen taajamaliikenteestä.

Koko henkilöliikenne aiotaan avata kilpailulle vaiheittain vuoteen 2026 mennessä. Taajamaliikenteen kilpailutuksen avaaminen on tarkoitus sovittaa yhteen Helsingin seudun liikenteen HSL:n lähijunaliikenteen kilpailutuksen kanssa.

Lisäksi VR:stä suunnitellaan eriytettäväksi kolme erillistä yhtiötä, jotka olisivat kalustoyhtiö, kunnossapitoyhtiö sekä kiinteistöyhtiö.

Asiasta kertoi aiemmin tänään Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Liikenne- ja viestintäministeri, keskustan Anne Berner kertoo tänään puoliltapäivin rautateiden henkilöliikenteen tulevista muutoksista.

Ministerin lisäksi tiedotustilaisuudessa ovat paikalla VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Tilaisuuden on määrä alkaa kello 12, ja Yle esittää sen suorana nettisivuillaan. Lähetystä voi seurata sekä tässä artikkelissa että Yle Areenassa.

Tiedotustilaisuutta voi seurata myös hetki hetkeltä -artikkelissa.

Hallituksella on ollut haluja avata raideliikennettä kilpailulle. Junaliikenteen kilpailun mahdollinen avautuminen on jo pahasti myöhässä hallituksen aiemmin lupaamasta aikataulusta.

VR:llä on yksinoikeus matkustajaliikenteen hoitamiseen vuoden 2024 loppuun saakka.