Keminmaa perii sakkoja rakentamisvelvoitteen rikkomisesta

Sopimussakon kohteena olevat tonttikaupat on tehty yli yhdeksän vuotta sitten. Sakkoja peritään Rakennusliike M. Kurtti Oy:ltä ja Kotirakennus Rimpisalo Oy:ltä.

sopimukset
Keminmaan kunnatalo kesällä.
Risto Koskinen / Yle

Keminmaa perii rakennusliikkeiltä sopimussakkoja rakentamisvelvoitteen rikkomisesta. Kunta perii Rakennusliike M. Kurtti Oy:ltä 28 257 euroa ja Kotirakennus Rimpisalo Oy:ltä 6 435 euroa.

Molempien yhtiöiden kansa tehdyistä kiinteistökaupoista on kulunut reilut yhdeksän vuotta ja molemmat yhtiöt ovat saaneet rakentamisvelvoitteen toteuttamiseksi kahdesti kahden vuoden lisäajan.

Lupahakemuksiakaan ei ole vireillä

Rakennusliike M. Kurtti Oy osti kesäkuussa 2008 kunnalta kaksi erillistä määräalaa ja rakensi toisen korttelin. Toisen korttelin rakentaminen ei ole toteutunut, lupaa ei ole pantu vireille, eikä rakentaja ole ollut kuntaan yhteydessä asiasta. Viimeisestä jatkoajasta tehdyn sopimuksen mukainen määräaika umpeutuu 1.9.2017.

Kotirakennus Rimpisalo Oy:lle myyty määräala on lohkottu tonttijaon mukaisesti kahdeksi tilaksi. Rakentaja on viimeisen jatkosopimuksen jälkeen myynyt toisen pois ja sen rakentamisesta on vastannut uusi omistaja. Sopimussakko on määrätty Rimpisalolle jääneestä tontista, jonka rakentamisvelvoitteen määräaika umpeutuu 31.8.2017. Rimpisalollakaan ei ole lupahakemusta vierillä.

Kunnanhallitus päätti sakkojen perimisestä tiistaina.