Puolueiden kesäkokoukset avaavat politiikan syksyn – SDP:n johto saattelee ekaluokkalaisia koulutielle Oulussa

Eduskunta palaa töihin remontin jälkeen jälleen avattavaan eduskuntataloon syyskuun alussa. Politiikan syksyä viritellään kuitenkin jo elokuussa, kun puolueet järjestävät omia kesäkokouksiaan.

politiikka
SDP:n ilmapallo
Henrietta Hassinen / Yle

Ensimmäisenä on liikkeellä suurimman oppositiopuolueen SDP:n johto. Eduskuntaryhmän työvaliokunta ja puoluejohto aloittavat kesäkokouksensa tänään Oulussa, ja kokous jatkuu huomenna Kemissä.

Puolueiden eri puolilla Suomea kiertävien kesäkokousten ohjelmassa on ajankohtaisten poliittisten asioiden käsittelyn lisäksi yleensä myös toritilaisuuksia ja muita tapaamisia äänestäjien kanssa.

SDP:n johto aloittaa Pohjois-Suomen kesäretkensä tänään saattelemalla ekaluokkalaisia koulutielle Oulussa. Aamupäivän ohjelmassa on myös erilaisia tapaamisia kansalaisten ja oululaisten päättäjien kanssa.

Kesäkokous alkaa puolilta päivin Oulun kaupungintalolla puoluejohtaja Antti Rinteen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin puheilla.

Illansuussa demarijohtajat siirtyvät Kemiin, missä kesäkokous päättyy huomenna. Myös Kemissä SDP:n johdon ohjelmassa on erilaisia yritys- ja kansalaistapaamisia.

Hallituspuolueiden ministeriryhmät järjestävät omat kesäkokouksensa ensi viikon alussa. Keskusta ja Uusi vaihtoehto kokoontuvat Espoossa ja kokoomus matkustaa Kokkolaan ja Vaasaan.

Kaikki eduskuntaryhmät järjestävät omia kesäkokouksiaan myöhemmin elokuussa.