Hyppää sisältöön

Mihin Suomi menee? Roman Schatz, Marianne Junila ja Juhani Seppänen ruotivat maamme mennyttä ja tulevaa Oulussa

Mistä tulemme, ja mihin olemme menossa? Näitä kysymyksiä pohditaan 12. elokuuta kiinnostavien vieraiden kanssa Yle Oulun ja Kalevan yhteisessä Mihin Suomi menee -tilaisuudessa.

Satavuotias Suomi on kulkenut pitkän tien hyvinvointivaltioksi. Mutta millaiselta maan tulevaisuus näyttää? Kuva: Kalevan arkisto

Kaikille avoimeen keskusteluun Oulun kävelykatu Rotuaarilla saapuvat keskustelemaan Oulun yliopiston Suomen ja Skandinavian historian dosentti Marianne Junila, muun muassa Selvästi Juovuksissa -kirjasta (2006) tunnetuksi tullut kirjailija Juhani Seppänen sekä teoksissaan suomalaisuutta värikkäästi pohtinut kirjailija-toimittaja Roman Schatz.

Tilaisuuden juontavat Yle Oulun Hanna Seikola ja Kalevan Petri Laukka.

Historioitsija Marianne Junila avasi keskustelun Kalevassa, ja kertoi olevansa huolissaan historian ja yhteiskuntaopin opetuksesta kouluissa sekä niiden yleisestä tuntemuksesta. (siirryt toiseen palveluun) Samassa haastattelussa hän haastaa ajatuksen, jonka mukaan Oulu on tulevaisuuden suunnannäyttäjä pohjolassa.

Miten asia mielestäsi on? Tilaisuus alkaa Rotuaarilla kello 12, tule paikalle tai seuraa suorana Areenasta tai Kalevan nettisivuilta!