Juoksisitko sinä Lahden suurmäen torniin? Mäkimonttuun neuvotellaan uutta tapahtumaa

Tapahtuma on tarkoitus järjestää Lahdessa toukokuun puolessa välissä.

Juoksukilpailut
Hyppyrimäet
Markku Lähdetluoma / Yle

Lahden urheilukeskukseen on suunnitteilla uusi juoksutapahtuma. Urheilukisassa juostaan mäkimontusta hyppyrimäkeä pitkin ylös suurmäen torniin.

Yhden päivän urheilutapahtuma on tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran ensi vuoden toukokuussa, ja sopimuksesta toivotaan kolmivuotista.

Lahden kaupungilla on vielä neuvottelut kesken tapahtumaa järjestäjän kanssa.

Osallistujat juoksevat hyppyrimäen alastulorinnettä pitkin ylös ja kiipeävät laskumäkeä pitkin riu'ulle asti, selittää Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

– Maali on sitten hyppytornissa. Tämä tarkoittaa, että urheilukeskuksessa täytyy rakentaa tiettyjä rakenteita. Rahallinen avustus kaupungin puolelta tulisi olemaan muutamia tuhansia euroja.

Rahallista tuottoa Lanki ei osaa arvioida, mutta huomauttaa, että sosiaalisessa mediassa Lahti saisi todennäköisesti uudenlaista mainetta.

– Some-näkyvyys on maailmanlaajuista ja Lahti saa näkyvyyttä siinä samalla. Tapahtuma ei ole mikään massatapahtuma, mutta saataisiin uutta toimintaa urheilukeskukseen. Siitä on puhuttu paljon.

Aiemmin RedBull400-tapahtumaa on järjestetty Suomessa Kuopiossa.

Tapahtuma keräisi Lankin mukaan Lahden mäkimonttuun noin 600–800 osallistujaa. Kaupunki odottaa neuvotteluiden päättyvän muutaman viikon sisällä.