Koe uusi yle.fi

Raitiotien rakentajat turvaavat koulutietä – pahimmissa vaaranpaikoissa liikenneopastus

Raitiotietyömaat vaikuttavat monen tamperelaislapsen koulumatkaan.

Koulu- ja työmatkat
Raitiotien kiskot odottavat asennusta Tampereen itsenäisyydenkadulla
Antti Palomaa / Yle

Raitiotien rakentaminen vaikuttaa Tampereella monen lapsen ja nuoren koulumatkaan. Torstaina koulutielle lähtee 16 400 tamperelaislasta – uusia ekaluokkalaisia tuossa joukossa on 2 100.

Raitiotietyömaille on mennyt tietoa koulujen alkamisesta ja rakentajat pyrkivät huomioimaan työmaiden läheisyydessä liikkuvat koululaiset. Koulujen alkaessa kaikkein haastavimmissa risteyksissä ja työmaiden läheisyydessä on opastus.

– Oppaita on Sammonkadulla, Hämeenpuistossa, Mariankadulla ja Sotilaankadulla. Ensimmäisinä koulupäivinä torstaina ja perjantaina meiltä on joka kohteessa pari ihmistä, projekti-insinööri Sari Yrjölä raitiotieallianssista kertoo.

Liikenteenohjaajat tunnistaa turvaliiveistä.

Raitiotie rakentamisesta johtuvat liikennejärjestelyt muuttuvat tiuhaan tahtiin. Ajan tasalla oleva tieto liikennejärjestelyistä löytyy allianssin (siirryt toiseen palveluun) sivuilta. Raitiotieallianssi toivookin, että lapsille opetetaan turvalliset reitit.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Donald Trump

Trumpia seksuaalisesta häirinnästä syyttävät naiset vaativat kongressia tutkimaan asian

Doping

Suomalaiset ampumahiihtäjät törmäsivät viallisiin dopingnäytepulloihin – oikeusturva vaarassa

Urheilu

Kommentti: Koivun pitäisi pelata kolmossentterin roolissa

Kurdit

Irakin kurdit pelkäävät nyt entisiä aseveljiään – Etulinjan komentaja Ylelle: Uskon, että hallituksen joukot hyökkäävät vielä