1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Pohjois-Korea uhoaa: Ohjusiskusuunnitelma Guamin lähelle valmis ensi viikolla

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un voi tehdä päätöksen iskusta, joka olisi "varoitus Yhdysvalloille".

Eteläkorealaiset seurasivat uutislähetystä Pohjois-Korean uhittelusta. Kuva: Jeon Heon-Kyun / EPA

Pohjois-Korean asevoimat valmistelee suunnitelman ohjusiskusta Guamin lähelle elokuun puoliväliin mennessä, maan uutistoimisto KCNA sanoo. Keskimatkan ohjukset lentäisivät 30-40 kilometrin päähän saaresta "varoituksena Yhdysvalloille".

Suunnitelma esitellään Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille, joka voi tehdä päätöksen iskusta. Pohjois-Korean ilmoitus on jatkoa sen tiistaisille uhkauksille iskeä Guamille.

Yhdysvalloille kuuluvalla Guamin saarella sijaitsee amerikkalaisia tukikohtia.

Kuva: Google

Japani ilmoitti heti, ettei se hyväksyisi Pohjois-Korean ohjusiskua. Japanin puolustusministeri sanoi, että sillä olisi oikeus ampua alas Guamia kohti lentävä ohjus.

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välinen sanasota kiihtyi, kun Pohjois-Korea kokeili kahta mannertenvälistä ohjusta heinäkuussa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhosi tiistaina, että Pohjois-Korea saa vastaansa "tulta ja raivoa", jos se jatkaa Yhdysvaltain uhkailua.

Lähteet: AFP, Reuters

Lisää aiheesta:

Tutustu suljetun Pohjois-Korean pääkaupungiin: Propaganda-autoja ja rapakuntoisia taloja – Raaputimme Pjongjangin kiiltokuvapintaa, katso mitä muuta paljastui

Ulkolinja: Kuka on Kim Jong-un? 
TV1 torstaina 10.8.2017 klo 21.50, uusinta keskiviikkona 16.8. klo 22.55. Katsottavissa myös Yle Areenassa.