Hirvensalmen perhesurman esitutkinta valmis – Isä hyökkäsi yllättäen poikiensa kimppuun

Nuorempi poika on kotiutunut sairaalasta. Vasaran aiheuttamat vammat olivat hengenvaarallisia.

perhesurmat (henkirikokset)
kartta
Yle Uutisgrafiikka

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Etelä-Savon Hirvensalmen perhesurman esitutkinnan. Huhtikuun 24. päivänä tapahtuneessa surmassa perheen isä löytyi asunnosta kuolleena, ja hänen 20-vuotias poikansa menehtyi myöhemmin sairaalassa. Perheen 16-vuotias poika sai niin ikään vammoja, mutta on kotiutunut sairaalahoidosta. Tekohetkellä paikalla olivat vain isä ja pojat.

Motiivina ainakin talousvaikeudet

Poliisin mukaan asiat ovat edenneet todennäköisesti niin, että isä on ensin "kohdistanut väkivaltaa" toiseen poikaan ja sen jälkeen toiseen. Siitä ei ole varmuutta, kumpi pojista joutui ensin väkivallan kohteeksi. Tekohetkellä nuorempi pojista on ollut navettarakennuksessa sijaitsevassa tilassa korjaamassa moottoripyörää ja toinen sisällä asuinrakennuksessa.

Kumpikin pojista sai iskuista pään alueelle hengenvaarallisia vammoja. Molemmat löytyivät asunnon sisältä, mutta poliisin mukaan ei ole selvitettävissä, miten nuorempi poika päätyi taloon. Poika on poliisikuulusteluissa antanut rikostapahtumaa edeltäneestä päivästä selkeän kuvan, mutta itse tilanteesta hän ei muista mitään.

Molemmat pojat on yllätetty, ja heitä on lyöty päähän pajavasaratyyppisellä esineellä. Teot ovat tapahtuneet parin tunnin kuluessa alkuillasta. Päihteillä ei ole ollut osuutta asiaan.

Muista yksityiskohdista poliisi on vaitonainen. Poliisi perustelee asiaa julkisuuslailla ja tarpeella suojella rikoksen kohteeksi joutuneita henkilöitä ja heidän läheisiään. Teon motiiveista ovat tulleet esiin ainakin taloudelliset vaikeudet.