Hyppää sisältöön

Worldconin lipunmyynti keskeytettiin – scifi-fanit joutuivat jonottamaan ruuhkissa

Worldconissa kärsittiin avajaispäivänä tilanahtaudesta. Jäsenyyksiä ei myydä enää ollenkaan, ja päivälippuja on tarjolla rajoitetusti.

Scifi-väki ympäri maailmaa on saapunut Helsinkiin yhteisen harrastuksen pariin. Worldcon 75 -tapahtumaan odotetaan lähes 6 000 kävijää. Kuva: Jussi Koivunoro / YLE

Maailman suurin scifi-tapahtuma Worldcon kärsi keskiviikon avajaispäivänä pahoista ruuhkista.

Worldcon-jäsenyyksien eli koko tapahtuman kattavien lippujen myynti on keskeytetty kokonaan. Tapahtuman jokaiselle päivälle on myynnissä sata päivälippua, joita saa ostaa vain kaksi kappaletta henkilöä kohden.

Keskiviikkona kävijät eivät päässeet Messukeskuksessa haluamiinsa ohjelmanumeroihin.

– Istumapaikkoja ja ilmaa on vain tietylle määrälle. Turvallisuussyistä sadan ihmisen kokous- tai tapaamishuoneeseen ei voida päästää kahtasataa kiinnostunutta, pahoittelee Worldcon 75:n lehdistövastaava Nina Törnudd.

Worldcon-kävijät ovat purkaneet pettymystään sosiaalisessa mediassa, koska eivät olleet pitkän jonotuksen jälkeen mahtuneet tapahtumiin. Erityisen suosittuja avajaispäivän ohjelmia olivat työpaja Always Connected, It's Mandatory ja paneeli Worldconin ensikertalaisille.

Ruuhkien uskotaan vähenevän

Nina Törnudd epäilee tungoksen johtuneen viime viikkojen vilkastuneesta jäsenyyksien ja päivälippujen myynnistä, johon järjestäjät eivät olleet osanneet varautua.

Worldcon-jäsenyyksien myynti keskeytettiin, jotta kävijät mahtuisivat kulkemaan Messukeskuksessa mahdollisimman sujuvasti tapahtuman muina päivinä, kertoo Nina Törnudd.

Tilanahtauden uskotaan helpottavan Worldconin muina päivinä. Ohjelmaa on yli puolet enemmän tarjolla kuin avajaispäivänä. Messukeskuksesta saadaan myös uusia tiloja käyttöön.

Worldconin myyntipöytäalue eli Trade Hall on edelleen ilmainen ja avoin yleisölle. World Science Fiction Convention eli Worldcon 75 on käynnissä sunnuntaihin 13. elokuuta asti.

**Lue lisää: **

.
.