SDP:n Rinne kiirehtii perhevapaiden uudistamista

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mielestä perhevapaat pitää toteuttaa tasavertaisesti.

Antti Rinne
Antti Rinne
Antti RinneMarja Väänänen / Yle

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo perhevapaauudistuksen toteuttamista mahdollisimman nopeasti.

Rinteen mukaan SDP haluaa perhevapaauudistukseen yhdenmukaisen kohtelun miesten ja naisten välille niin, että äiti ja isä voivat tasavertaisesti viettää perhevapaata lastensa kanssa.

– Se tarkoittaa sitä, että miesten perhevapaan pituutta pidennetään ja huolehditaan siitä, että perheillä on valinnanvapautta, sanoo Rinne.

Valtiovarainministeriön eilen julkistamaa budjettiesitystä Rinne pitää yllätyksettömänä ja moittii sitä leikkauslinjan jatkamisesta.

– Sitä epäoikeudenmukaista leikkauslinjaa jatketaan, mitä hallitus on tehnyt koko historiansa ajan. Työttömät, lapsiperheet, opiskelijat ja ikäihmiset ovat leikkausten kohteena ja erityisesti koulutusleikkaukset jatkuvat edelleenkin, että siiinä mielessä ei mitään uutta, Rinne toteaa.

Rinnettä mietityttävät myös budjetin lopulliset veroratkaisut.

– Nyt mediassa olleiden tietojen perusteella näyttää siltä, että rikkaiden veronkevennykset jatkuvat niin kuin tähänkin asti.

Syksyn työmarkkinaneuvotteluissa pitää Rinteen mukaan sopia palkankorotuksista. Rinteen mielestä palkankorotukset ylläpitävät ostovoimaa.

Rinne ei ota kantaa korotusten tasoon, mutta hänen mukaansa korotuksia kaipaa koko työmarkkinakenttä

Rinne osallistuu tänään ja huomenna Oulussa ja Kemissä pidettävään SDP:n johdon ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kesäkokoukseen.

Lindtman: Julkisen sektorin lomarahaleikkaukset peruttava

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati kokouksessa pitämässään puheessa julkisen sektorin lomarahaleikkausten perumista.

Lindtmanin mukaan kansalaisten on vaikea hyväksyä hallituksen tekemiä leikkauksia, kun se samaan aikaan jakaa verohelpotuksia hyvätuloisille. Lindtman luettelee esimerkkeinä muun muassa perintöveron alennuksen ja niin sanotun apteekkarivähennyksen.

Lindtmanin mukaan lomarahaleikkausten peruminen olisi askel kohti oikeudenmukaisuutta ja piristysruiske kotimaisella kulutukselle.