1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Hämeenlinnan uusi kesäteatteri tekee katsojaennätyksen koleasta kesästä huolimatta

Moni kesäteatteri on julkisuudessa valitellut katsojakatoa ja syyksi on selitelty kesän ilmoja. Hämeenlinnassa on käymässä päin vastoin.

Kesäteatterit
Kolme naista laulavat kesäteatterin kulisseissa
Suklaasydän -musiikkikomedia toi Hämeenlinnan Uuteen Kesäteatteriin laulajatähdet Anna Hanskin (vas.), Saija Aartelan ja Annika Eklundin.Harri Oksanen / Yle

Sadepäivistä huolimatta katsojat ovat löytäneet Hämeenlinnassa kesäteatteriin.

Viime vuonna Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin esityksissä kävi hieman yli 10 000 katsojaa. Tämän suven Suklaasydän -musiikkinäytelmää on jäljellä vielä muutama esitys, mutta HUK tekee uuden katsojaennätyksen. Lopullinen katsojamäärä on vähintään 12 500, kertoo teatterinjohtaja Otto Kanerva.

Meille tuli lämpiminä päivinä aina tosi paljon myyntiä ovelta

Otto Kanerva

– Jos olisi ollut enemmän lämpimiä päiviä, niin uskaltaisin veikata, että olisimme päässeet vieläkin parempaan lukemaan, koska katsojat tykkäsivät tästä Suklaasydämestä niin paljon, kertoo Kanerva. Meille tuli lämpiminä päivinä aina tosi paljon myyntiä ovelta. Lisäksi silloin tehtiin myös paljon varauksia.

HUK myös onnistui hyvin Suklaasydän -musiikkinäytelmän ennakkomarkkinoinnissa.

– Ennakkomyynti ja muut asiat, minkä eteen tehtiin paljon talvella töitä, toimivat hyvinä pohjina niille ikäville sadepäiville, joita tänä kesänä oli kyllä tosi paljon.

Kesän 2018 komedia perustuu Juha Tapion musiikkiin

Hämeenlinnan Uusi Teatteri tarjoaa myös ensi kesänä "kansalle komediaa" HUK:n moton mukaan.

Juha Tapio
Juha Tapion musiikki on pääroolissa Hämeenlinnan kaupunginpuistossa kesällä 2018.Marko Tuominiemi / AOP

– Esitämme Hämeenlinnan kaupunginpuistossa ensi kesänä Kaksi Puuta - musiikkikomedian, jota maustetaan laulaja Juha Tapion musiikilla.

Näytelmässä kuultavat Juha Tapion hienot laulut johdattelevat katsojan Otto Kanervan mukaan syvemmälle näytelmän teemoihin ja tunteisiin.

– Lopputuloksena on kokonaisuus, jossa musiikki ja suuret tunteet sonnustautuvat komedian kaapuun.

Kaksi Puuta - musiikkikomedian näyttelijäkaarti julkistetaan vasta ensi vuoden puolella. Kanerva lupailee tuttuja kasvoja niin mikrofonin takaa, kameran edestä kuin teatterinlavoilta. Musiikkikomedian ensi-ilta on kesäkuussa 2018.

Yleisön suurin toive on saada Hämeenlinnan kesäteatteriiin vihdoinkin myös katettu katsomo. Sitä havitellaan Otto Kanervan mukaan ensi kesäksi.