VR veturinkuljettajien työnseisauksesta: "Reaktio oli odotettu"

VR ei järjestä korvaavaa liikennettä linja-autoilla.

veturinkuljettajat
Otto Lehtipuu
Otto LehtipuuIrene Stachon / Lehtikuva

VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu sanoo, että junaliikenteen maanantaina pysäyttävä mielenilmaus oli odotettavissa.

– Kyseessä on poliittinen mielenilmaus, joka ei kohdistu työnantajaan. Eiliset uutiset henkilöliikenteen kilpailun avaamisesta ovat sen verran isoja, ja asia on meidän henkilöstölle sen verran tärkeä, että tällainen voimakaskin reaktio on ollut ehkä odotettu.

Mielenilmauksen syynä on keskiviikon uutinen siitä, että VR:n henkilöliikenne avataan kilpailutukselle ja VR:stä suunnitellaan eriytettäväksi kolme erillistä yhtiötä.

– Muutokset jotka ovat edessä, ovat henkilöstölle varsin isoja ja tiedot siitä ovat toistaiseksi aika yleisellä tasolla. Tämä on herättänyt henkilöstössä jonkin verran epävarmuutta.

Mielenilmaus on hyvin laaja ja vaikuttaa satoihin junavuoroihin.

– Olemme pahoillamme asiakkaittemme puolesta. Hyvin monen suomalaisen matkustaminen maanantai-iltana ja tiistaina häiriintyy ja estyy.

Lehtipuu kertoo, että korvaavia bussivuoroja ei näillä näkymin ole luvassa peruuntuvien junavuorojen tilalle.

– Meillä on niin paljon matkustajia, että tässä mittakaavassa emme valitettavasti pysty korvaavaa liikennettä järjestämään. Ainoa keino on hyväksyä se, että junaliikenne ei pääse kulkemaan.

Lue myös:

Veturimiesten mielenilmaus maanantaina – junaliikenne pysähtyy yli vuorokaudeksi

Veturimiesten liitto alkuviikon mielenilmauksesta: Jäsenet ovat erittäin vihaisia

Ministeri Anne Berner veturimiesten mielenilmauksesta: "On erittäin valitettavaa"

Junaliikenne seisoo ensi viikolla – Miten se vaikuttaa matkustajiin?