Tampereen Rantaväylän B-tunneli oli suljettuna yli tunnin Lielahdessa sattuneiden kolareiden takia

Tampereella Rantatunnelissa länteenpäin menevä liikenne oli torstaina täysin jumissa yli tunnin, liikenne palautui normaaliksi puoli kuuden jälkeen.

Tampere
Ruuhkaa Rantatiellä.
Elina Nieminen / Yle

Tampereella Rantatunnelissa länteen päin eli Ylöjärven suuntaan menevä liikenne oli täysin jumissa torstaina iltapäivällä. Kahden lähes yhtä aikaa sattuneen kolarin jälkien korjaus ja romuttuneiden autojen hinaus veivät noin 1,5 tuntia.

.

Ruuhkaa tunneliin vievällä rampilla.
Punaiset valot ja rastit tunnelin suulla kertovat, että tunneli on suljettu.Elina Nieminen / Yle

Ruuhkan on aiheuttivat kaksi erillistä kolaria, jotka sattuivat hieman ennen kello 16 tiellä numero 65. Ensimmäinen kolari tapahtui Vaasaan menevällä kaistalla. Peräänajossa vauruitui hinattavaan kuntoon kolme henkilöautoa ja pienkuorma-auto.

Toinen yhteentörmäys sattui Tampereelle menevällä kaistalla muutamaa minuuttia myöhemmin. Siinä osallisina oli kaksi henkilöautoa, joiden kyydissä oli kaikkiiaan viisi henkilöä.

Kukaan ei loukkaantunut törmäyksissä vakavasti.

Liikennekeskuksen mukaan haittaa oli liikenteelle oli molempiin ajosuuntiin. Jonon häntä ylsi Kekkosentiellä aina TAYSin risteykseen ja Kalevaan saakka. Toiseen suuntaan jonoja riitti Lielahden XXL:n kohdalle.

Ruuhkaa ennen tunnelia
Elina Nieminen / Yle

Kolari ruuhkautti myös muita liikenneväyliä. Autot liikkuivat kävelyvauhtia myös mm. Pispalan valtateillä ja Lapintiellä.

Lielahdessa sattunut onnettomuus ruuhkautti myös Pispalanharjun.
Lielahdessa sattunut onnettomuus ruuhkautti myös Pispalanharjun.Ulla Meriläinen / Yle