Auto oli ajaa useiden ihmisten päälle jalkakäytävällä Helsingissä – tapahtunut liittyy pahoinpitelyyn

Kaikkiaan kolme ihmistä otettiin kiinni, yksi heistä autoa ajanut, kerrotaan poliisista Ylelle. Silminnäkijä kuvasi videon jalkakäytävälle ajaneesta autosta.

Ruutukaappaus silminnäkijän videosta. Kuva: Jenny Elisabeth

Useita jalankulkijoita oli vaarassa jäädä jalkakäytävälle ajaneen auton alle Helsingin Kalliossa torstaina ennen iltayhdeksää. Pengerkadulla tapahtuneesta välikohtauksesta kuvatulla videolla näyttää, että autoa ajava yrittää osua yhteen jalkakäytävällä olleista.

Poliisin mukaan tapahtunut liittyy alueella tehtyyn pahoinpitelyyn, johon osallistui useampi ihminen. Tapahtumien tarkempi kulku oli vielä torstaina illalla epäselvä. Poliisista ei vielä illalla kommentoitu yksityiskohtia tapahtumien kulusta Ylelle.

Välikohtausta selvitellään kuvanauhoista ja huomenna tutkinnan avulla, poliisista kerrotaan.

Tapahtumassa yksi ihminen loukkasi polveaan. Kaikkiaan kolme ihmistä on otettu kiinni, yksi näistä on autoa ajanut. Hänet saatiin kiinni lähistöltä Kalliossa. Tapahtumaa tutkitaan nimikkeellä törkeä pahoinpitelyn yritys.

Paikalle saapui nopeasti useita poliisin partioita, ja poliisi puhutti todistajia ja asianomistajia.

Autoa ajanut mukana välikohtauksessa

Välikohtauksen silminnäkijä ja yliajon yrityksestä videon ottanut (siirryt toiseen palveluun) Jenny Elisabeth kertoo Ylelle, että tilanne alkoi nyrkkitappeluna ja jonkinlaisella kepillä hakkaamisella.

Välikohtauksessa ollut mies yritti ilmeisesti poistua tilanteesta, ja lähti autolle, joka oli ollut pysäköitynä paikalle. Autoa mentiin edelleen hakkaamaan kepillä.

Autoon mennyt mies lähti liikkeelle, kolhi tämän jälkeen muita autoja ja ajoi jalkakäytävälle siten, että paikalla olleita oli vaarassa jäädä alle. Autolla ajanut kääntyi tämän jälkeen Helsinginkadulle ja ajoi pois paikalta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Silminnäkijä: Kuljettaja heitti viinipullolla

Toinen, paikalle hieman ennen yliajoyritystä tullut silminnäkijä kertoi STT:lle, että kuski vaikutti jo aiemmin siltä, että hän yrittäisi ajaa jonkun päälle.

– Autoilija ajoi Pengerkadulla edestakaisin, törmäillen parkissa oleviin autoihin. Näytti siltä kuin hän olisi yrittänyt ajaa jonkun päälle jo silloin.

Silminnäkijän mukaan ennen yliajoyritystä kuski olisi noussut autosta ja heittänyt pitserian edessä olevia ihmisiä viinipullolla.

Sen jälkeen joku pitserian edessä seisseistä oli ottanut kepin ja käynyt hajottamassa autosta kuljettajan puoleisen sivulasin, STT:n tavoittama silminnäkijä kertoi.