Joukkorahoituksella rakennettu yksityinen sukellusvene upposi Tanskassa – Yhtä ihmistä etsitään

Aluksen tanskalainen omistaja pelastettiin, mutta ruotsalaisen toimittajan kohtalo on epäselvä.

Tanska
Helikopteri ja Tanskan armeijan alukset etsivät kadonnutta yksityistä sukellusvenettä lähellä Kööpenhaminan satamaa.
Helikopteri ja Tanskan armeijan alukset etsivät kadonnutta yksityistä sukellusvenettä lähellä Kööpenhaminan satamaa.Bax Lindhardt / Lehtikuva

Yksityinen sukellusvene on uponnut Kööpenhaminan eteläpuolella. Tanskan laivasto ehti pelastaa UC3 Nautilus -sukellusveneen suunnittelijan ja omistajan Peter Madsenin.

Poliisi kuitenkin etsii onnettomuuden jäljiltä ruotsalaista naistoimittajaa. Madsenin mukaan hän oli noussut pois aluksesta Refshaleøen saarella jo ennen onnettomuutta. Ruotsalaislehti Sydsvenskan mukaan (siirryt toiseen palveluun)naiseen ei kuitenkaan ole saatu yhteyttä.

Poliisi on lähettänyt sukeltajat alukselle, kertoo Tanskan TV2 (siirryt toiseen palveluun).

UC3 Nautilus -sukellusvene on yksi maailman suurimmista amatöörien rakentamista sukellusveneistä. Se on noin 18-metrinen ja 40 tonnia painava alus, joka on laskettu vesille vuonna 2008.

Alus upposi pelastusoperaation aikana

Alus oli lähtenyt matkaan Kööpenhaminasta torstai-iltana. Ruotsalaistoimittaja oli ollut silloin vielä DR:n mukaan kyydissä. Hänen miesystävänsä oli hälyttänyt viranomaiset yöllä, kun alus ei ollut palannut ajallaan.

Alusta etsittiin DR-kanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun)kahdeksan tuntia. Sukellusvene oli lopulta uponnut pelastusoperaation aikana. Madsen oli saatu pelastettua hyvässä kunnossa.

Madsen kertoi Tanskan TV2:lle, että alus oli uponnut 30 sekunnissa. Hän ei ollut ehtinyt sulkea sen luukkua.

– Toisaalta se on hyvä, sillä muutoin olisin siellä yhä, Madsen sanoi TV2:lle (siirryt toiseen palveluun).

Hän kertoi olevansa surullinen aluksen kohtalosta.

Lähteet: AP, AFP, YLE