Suomalaismiehen oikeudenkäynti Viipurissa peruttiin toistamiseen

Suomalaismies on odottanut asian käsittelyä Viipurissa toista kuukautta. Venäjän viranomaisten mukaan Pietarista ei saatu tulkkia.

Viipuri
viipuri rautatieasema
Suomalaismies on ollut yli kuukauden Viipurissa maastapoistumiskiellossa.Jari Tanskanen / Yle

Laittomasta maahantulosta epäillyn suomalaismiehen oikeudenkäynti Viipurissa on lykkääntynyt jo toisen kerran. Oikeudenkäyntien lykkääntymisen syynä on Venäjän viranomaisten mukaan se, ettei Viipuriin ole saatu tulkkia Pietarista.

Perjantaiaamupäiväksi sovittu oikeudenkäynti on siirretty ensi maanantaiksi. Oikeudenkäyntiä on lykätty jo kertaalleen tällä viikolla, sillä alun perin viipurilaisen oikeusistuimen piti käsitellä suomalaismiehen asiaa tiistaina.

Jumissa Viipurissa yli kuukauden

Ilman viisumia valtakunnananrajan Saimaan kanavaa pitkin ylittänyt mies on maastapoistumiskiellossa. Hän on odottanut oikeudenkäynnin alkamista Viipurissa jo toista kuukautta.

Mies matkusti heinäkuun alussa Suomesta Venäjälle Saimaan kanavaa pitkin Mikkelin urheilusukeltajien omistamassa laivassa isomman seurueen kanssa.

Venäläisviranomaiset ottivat kiinni myös aluksen kapteenin, mutta hänet vapautettiin parin päivän kuluttua. Mikkelin urheilusukeltajien alusta pidettiin Viipurissa kolme viikkoa, ennen kuin se palautettiin Suomeen.

Suomalaismiehen asianajaja sai tiedon oikeudenkäynnin lykkääntymisestä torstai-iltana viipurilaiselta kollegaltaan.

Asiananajaja toivoo, että asia ratkeaisi kolmannella yrittämällä, ja mies pääsisi palaamaan kotiin.