Omistaja ei halua Myllykosken Seuratalosta anniskeluravintolaa – talo pysyy kaikkien juhlapaikkana ja olohuoneena

Omistaja haluaa vaalia perinteitä ja pitää Seuratalon Myllykosken yhteisenä olohuoneena, jossa voi järjestää juhlia myös ilman ravintola-anniskelua.

Myllykoski (yritys)
Myllykosken Seuratalo
Myllykosken seuratalo keväällä 2017.Juha Korhonen / Yle

Myllykosken Seuratalo halutaan pitää myös yksityisjuhlien pitopaikkana.

Seuratalon omistava kiinteistöyhtiö jätti tekemättä sopimuksen ulkopuolisen ohjelmapalveluyhtiön kanssa, joka olisi halunnut koko talon A-oikeuksien piiriin. Asiasta kertoi ensin Keskilaakso-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Kiinteistöpäällikkö Erik Wetzerin mukaan ravintolamainen toimintatapa olisi soveltunut huonosti talon alkuperäiseen tarkoitukseen olla myllykoskelaisten olohuone.

– Talon perinteen mukaisesti haluamme, että ainakaan koko talo ei olisi anniskelualuetta, vaan siellä voisi järjestää juhlia myös järjestäjän omin tarjoiluin, luonnehtii Wetzer.

Anniskelua tarjoavat ohjelmayrityksetkin ovat Wetzerin mukaan kuitenkin tervetulleita järjestämään tapahtumia Seuratalossa.

– Erilaiset yhteistyökumppanit ovat tervetulleita. Pyrkimyksemme on, että Seuratalo ennen pitkää tuottaa kulujensa verran, kiinteistöpäällikkö Erik Wetzer sanoo.

Perinteen vaalintaa

Vuonna 1938 valmistunut Myllykosken Seuratalo on rakennettu alun perin paperitehtaan väen ja kaikkien myllykoskelaisten virkistyspaikaksi.

Tehtaan naapurissa Myllykosken keskustassa Kouvolassa sijaitseva seuratalo ehti olla ennen paperitehtaan sulkemista tehdaspaikkakuntalaisten toiminnan ytimessä yli seitsemänkymmentä vuotta. Tehtaan lopetettua toimintansa talo jäi tyhjilleen, kunnes Riverman Invest Oy osti kiinteistön noin vuosi sitten ja alkoi kunnostaa taloa.

– Haluamme vaalia tätä perinnettä, Myllykosken Seuratalo Oy:n kiinteistöpäällikkö Erik Wetzer toteaa.

Mypa-talo liikunnalle, Seuratalo kulttuurille

Myllykosken Seuratalo ja kiinteistöyhtiö Riverman Investin niin ikään omistama Mypa-talo eroavat käyttötarkoituksiltaan toisistaan. Kiinteistöpäällikkö Erik Wetzerin mukaan Mypa-talo on enemmän yhdistysten ja etenkin liikuntaseurojen tapahtumien tyyssija.

– Seuratalo keskittyy juhla- ja kulttuuritaloksi.

Parhaillaan Riverman Invest Oy valmistautuu remontoimaan Anjalankosken entistä kaupungintaloa. Rakennuksesta on tarkoitus tulla konsertti- ja näyttelykeskus, mutta siihen aiotaan rakentaa myös majoitustiloja.