IS: Presidentti Niinistö ärähti yritysjohtajien ansioista – leikkasi omaa palkkiotaan vuoden 2013 alussa

Harva kovatuloinen seurasi esimerkkiä, Niinistö harmittelee.

Kuva: Yle/ Ulla Ylönen

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön palkkio laski vuoden 2013 alussa 160 000 eurosta 126 000 euroon vuodessa, kuten Niinistö itse esitti.

Ilta-Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) Niinistö toivoi omaa palkanalennusta tehdessään, että myös muut hyväosaiset osallistuisivat esimerkillään yhteisiin talkoisiin. Harvempi kovatuloinen kuitenkaan toimi näin.

– Eivät todellakaan, päinvastoin, mutta jotkut kyllä. Vuonna 2013 elettiin vielä jokseenkin surkealta näyttävää taloustilannetta, niin valtion taloudessa kuin yksityissektorilla. Se on ollut vähän yllättävää nähdä, että tuo suhteellisen vaatimaton kehitys ei ole välttämättä heijastunut palkitsemispuolella, Niinistö sanoi torstaina IS:lle.

– Jos haluamme säilyttää jonkinlaista kohtuullisuutta – tulee vastustaa ahneutta, jota ilmenee kovin monella eri tavalla. Ei se siitä parane, jos siitä julkisuudessa melskataan ja moititaan, Niinistö sanoi lehdelle.

Aiheesta on virinnyt viime aikoina vilkas keskustelu, kun valtionyhtiö Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramolle annettiin yllättäen 130 000 euron lisäeläkemaksu vuodessa.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Vauramolle myönnetyn lisäeläkkeen suhteen olisi pitänyt noudattaa valtion ohjeistusta, että lisäeläkkeitä ei käytetä valtionyhtiöissä palkitsemiseen.