Hyppää sisältöön

Herätys: Kesän rajuimmat ukkoset, Bolt sekä Farah viimeistä kertaa radoilla ja budjetti kurittaa tupakoitsijoita

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Harri Kiiskinen / Lehtikuva

Lämpöä ja voimakkaita ukkosia – Miten lauantain tapahtumat ovat varautuneet poikkeukselliseen säähän?

Etelästä virtaa lauantaina hyvin lämmintä ja kosteaa ilmaa ja odotettavissa on rajuja ukkosia. Voimakkaimmat ukkoset leviävät illan mittaan etelästä ja kulkevat kohti kaakkoa. Ukkosiin liittyy rankkasateita ja mahdollisesti myös voimakkaita ukkospuuskia. Salamamäärä nousee todennäköisesti tähän asti kesän suurimmaksi. Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa. Selvitimme, miten lauantain suurimmat ulkoilmatapahtumat Helsingissä ovat varautuneet ukkospuuskiin.

Keventääkö valtio kukkaroasi ensi vuonna?

Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Ensi vuodelle on tulossa useita leikkauksia ja kädenojennuksia, jotka vaikuttavat esimerkiksi työttömien, eläkeläisten ja palkansaajien lompakkoon. Listasimme valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen suurimpia ja kiinnostavimpia muutoksia, jotka vaikuttavat kansalaisten talouteen.

Yleisurheilun MM-kisoissa superpäivä – Boltin ja Farahin jäähyväiset

Usain Bolt Kuva: Marlon Reid / AOP

Juoksijatähdet Mo Farah ja Usain Bolt nähdään lauantaina viimeistä kertaa yleisurheiluradoilla. Ison-Britannian Farah juoksee miesten 5000 metrin finaalissa kello 22.20 ja Jamaikan Bolt miesten pikaviestissä kello 23.50, mikäli Jamaikan joukkue sinne alkueristä pääsee. Illan toinen herkkupala on miesten keihäsfinaali, jossa Tero Pitkämäki nostatteli mitalitoiveita karsinnan upealla heitollaan. Valmentajan mukaan Pitkämäki ei tavallisesta poiketen aio lämmitellä muun finaaliporukan mukana. Keihäsfinaali alkaa kello 22.15 Lähetykset Lontoon MM-kisoista TV2:ssa kello 11.50 ja 20.30 sekä Yle Puheella kello 21.

Saako velkajärjestelyyn päätynyt toimeentulotukea ja jos saa, niin mistä?

Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle Uutisgrafiikka

Perustoimeentulotuen maksaminen siirtyi tämän vuoden alussa kunnilta Kelan hoidettavaksi. Uudistuksen toteutus takkuili pahasti, ja siitä paljastuu yhä piirteitä, jotka saattavat koetella tukalassa tilanteessa olevien tuen hakijoiden jaksamista. Jutustamme voit lukea, miten Kela ohjaa velkajärjestelyssä olevia perustoimeentulotuen hakijoita kuntien sosiaalitoimistoihin. Kuntaliitto on huolissaan asiakkaiden pompottelusta.

Kampaaja leikkasi hiuksia salaa Isisin valtaamassa Mosulissa

Ekhas Ahmed. Kuva: Ivar Heinmaa / Yle

Yle tapasi Irakin Mosulissa kampaajan, joka uskalsi jatkaa työtään kaupungissa vaarallisissa olosuhteissa. Hän uhmasi äärijärjestö Isisiä jatkamalla kauneussalonkinsa toimintaa järjestön tultua valtaan. Naiskampaaja sulki liikkeensä vasta, kun Isisin taistelijat marssivat sisään salonkiin. Pian hän kuitenkin aloitti jälleen työt salaa kotonaan, kunnes hänen työvälineensä takavarikoitiin ja miehensä pidätettiin.