yle.fi-etusivu

Maiju Ihalainen voitti Atorox-palkinnon toistamiseen

Palkintoja jaettiin perjantai-iltana maailman suurimmassa, vuosittaisessa, scifi-kirjallisuustapahtuma Worldconissa.

scifi
Atorox-palkinnon voittaja Maiju Ihalainen
Atorox-palkinnon voittaja Maiju Ihalainen.Seppo Samuli / Lehtikuva

Tamperelainen kirjailija Maiju Ihalainen on voittanut vanhimman Suomessa science fictionille ja fantasialle jaettavan Atorox-palkinnon. Ihalainen voitti palkinnon myös vuonna 2015.

Palkinto annetaan parhaalle edellisenä vuonna ruotsiksi tai suomeksi julkaistulle science fiction- tai fantasianovellille.

Myös tämän vuoden tieteis- ja fantasiakirjallisuuden Hugo-palkinnot jaettiin illalla Helsingissä. Parhaan romaanin palkinnon voitti yhdysvaltalainen N. K. Jemisin teoksellaan The Obelisk Gate. Jemisin voitti palkinnon myös viime vuonna.

Palkinnoista kisasi kaikkiaan 108 ehdokasta yhteensä 18 kategoriassa. Listalla oli kaksi suomalaista. Kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Ninni Aalto sekä Star Wars -miniatyyreistään tunnetuksi tullut valokuvaaja Vesa Lehtimäki tavoittelivat parhaan fanitaiteilijan palkintoa. Sarjan vei nimiinsä Elizabeth Leggett.

Hugo-palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1953. Tänä vuonna äänestykseen osallistui 3 319 Worldconin jäsentä. Määrä on kolmanneksi suurin palkinnon historiassa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Vapaaehtoistyö

Rekkakuski halaa rikoksen uhria, johtaja vie vanhuksen huviajelulle – ihmiset valikoivat nyt tarkkaan, keille aikaansa antavat

Joulu

Perheet lahjoittavat perheille jouluapua –"Äiti, kun minä kasvan isoksi, minäkin haluan olla antamassa apua"

Turvallisuus

HS:n sotilastiedustelujutun asiakirjalähteistä rikostutkinta

Palestiina

Trumpin Jerusalem-julistuksen aiheuttama kuohunta jatkuu – Näitä viittä asiaa kannattaa seurata nyt