Trombi ja ukkosmyrsky kaatoivat puita ja teltan Puolassa – Viisi kuoli ja kymmeniä loukkaantui

Ukkosrintama iski Puolaan lauantain vastaisena yönä ja puiden alle jäi muun muassa partioleiriläisiä. Ylen video näyttää salamoinnin etenemisen.

Puola
kaatunut liikennemerkki Puolassa
Myrskytuhoja Puolassa.EBU

Viisi ihmistä on kuollut Pohjois-Puolassa, kun ukkosmyrsky ja siihen liittyvä trombi kaatoivat puita heidän päälleen ja käänsivät teltan ympäri, kertoo Puolan televisio (siirryt toiseen palveluun).

Lisäksi kymmeniä loukkaantui ja ainakin kymmenet tuhannet olivat lauantaina iltapäivällä ilman sähköä pohjoisessa Puolassa. Myrskytuuli irrotti taloista kattoja.

Suszekissa kaksi nuorta kuoli ja 20 loukkaantui, kun ukkosrintamaan liittyvä trombi iski partiolaisten leiriin varhain lauantaiaamuna. Kuolleet olivat 13- ja 14- vuotiaat tytöt.

Lähes 150 leiriläistä oli ollut eristyksissä. Palomiehet ovat nyt evakuoineet leirin.

Kaksi miestä kuoli telttoihinsa, kun toinen jäi puun alle ja toisen teltta kääntyi ympäri tuulen voimasta. Keski-ikäinen nainen puolestaan kuoli, kun savupiippu putosi hänen päälleen puun kaaduttua rakennuksen päälle. Tapauksista kertoo Radio Poland (siirryt toiseen palveluun).

ukkosrintama grafiikka

Puolassa vaikuttanut ukkosrintama on jo selvästi heikentynyt matkallaan pohjoiseen. Illan aikana vastaavanlaisia mutta mahdollisesti heikompia ukkosia on nyt lähestymässä Suomea.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue juttu ukkosennusteesta Suomeen:

Ilmatieteen laitos: Illan ukkosrintama arvioitua laajempi – jylinää ja kaatosadetta Etelä-Suomeen