Herätys: Kiira-rajuilma nostatti myrskylukemat, sää viilenee ja Boltille dramaattinen kramppi

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Raivaustöitä Helsingin Pakilassa.
Raivaustöitä Helsingin Pakilassa lauantaina.Tiina von Martens / Yle

Kiira-rajuilma katkoi puita pyyhkäistessään itään 

Eilen illlalla Etelä-Suomen rannikkoseudulle rantautuneesta Kiira-rajuilmasta selvittiin tiettäväti ilman henkilövahinkoja. Hirmumyrskylukemat nostattanut kesämyräkkä katkoi puita ja oksia. Pääkaupunkiseudun ja Kymenlaakson pelastuslaitokset ahkeroivat koko illan ja yön selvittämällä rajuilman jälkiä.

Kiiran ennakoitiin tuovan kaatosadetta, mutta vesimäärät jäivät kuitenkin väheisemmiksi. Sen sijaan salama iski Etelä-Suomessa lähes 6 500 kertaa. Sähköt olivat poikki pahimmillaan 40 000 taloudelta Uudellamaalla ja Kaakkois-Suomessa.

Yhdysvaltain Charlottevillessä autoisku äärioikeiston vastaiseen mielenosoitukseen

charlottesville2
Virginian osavaltion poliisi tutkii paikkaa, jossa ajoneuvo osui mielenosoittajiin Charlottesvillessä Virginiassa 12. elokuuta 2017.Tasos Katopodis / EPA

Yhdysvaltain Virginian osavaltiossa Charlottevillessä on tehty autoisku, jossa on kuollut 32-vuotias nainen ja loukkaantunut parikymmentä muuta. Auto ajoi väkijoukkoon äärioikeiston vastaisessa mielenosoituksessa. Kaksi ihmistä kuoli erillisessä tapauksessa, jossa poliisin helikopteri syöksyi maahan kaupungin ulkopuolella. Yhdysvalloissa pelätään uusia mellakoita, ja poliitikot ovat tuominneet Charlottesvillen tapahtumat rotukiihkoiluna ja rasismina. Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen raportoi tapahtumista.

Kahden supertähden dramaattiset jäähyväiset – Bolt jäi ilman mitalia, Farah jäi kakkoseksi

Usain Boltin ura huipulla päättyi dramaattisesti, kun hän keskeytti juoksunsa pikaviestin loppusuoralla krampin takia. Jamaikalaistähti on luvannut tulla jättämään jäähyväiset stadionille vielä sunnuntaina. Toinen juoksijatähti Mo Farah puolestaan syöstiin vallasta 5000 metrin kisasta, kun Etiopian Muktar Edris vei voiton. Yle Urheilu kokosi lauantain MM-superpäivän herkkuhetket käteväksi listaukseksi. Mukana myös miesten huippukova keihäsfinaali, jossa Tero Pitkämäki jäi mitalitta.

Sää viilenee

Sää on monin paikoin pilvinen. Lämpotila nousee 20 asteen tuntumaan, mutta ilma viilenee lännestä alkaen. Lounaassa saattaa illemmalla ukkostaa.

sunnuntain sääkartta
Yle

Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.